Felújítás

2020.04.20. 13:09

Visszaérkezett a győri Bem térre a restaurált szobor – videó, fotók

A tér és a szökőkút felújítása még nem fejeződött be, de a Fiú tállal szobor most visszakerült a helyére.

kisalfold.hu

Fotó: Cseh Róbert

Fotó: Cseh Róbert

Évek óta zajlik a Bem tér felújítása, amelynek részeként rekortán borítású futópályát, játszóteret alakítottak ki, hamarosan pedig – a több helyszínen már jól bevált – automata illemhelyet is felállítanak. Ennek a felújításnak a része Kiss Sándor szobrászművész, 1965-ben felállított Fiú tállal című alkotásának, valamint a hozzá tartozó medence és környezetének felújítása. A munkálatokat március első hetében kezdték meg, hétfőn pedig már vissza is került talapzatára az immár ismét szökőkútként is üzemelő műalkotás, amelyet mintegy 250 négyzetméter vesz körbe és napokon belül hat padról lehet majd közvetlen közelről élvezni a látványát

- Alig három évvel vagyok idősebb a szobornál, ami emlékeim szerint gyerekkorom óta működésképtelenül áll a téren. Három évvel ezelőtt tettünk egy kísérletet az elindítására, de csak folyt belőle a víz. Kiderült, hogy az alkotás teljes felújítást igényel. Ugyanígy gyerekkorom emléke a trafik, ami az egykori orosz laktanya sarkánál állt, de évek óta nem működött, ezt most elbontottuk. A környék is szépen rendeződik, méltó módon Győr egyik legnagyobb parkjához – mondta a Kisalföldnek dr. Dézsi Csaba András polgármester, a restaurált szobor visszahelyezésének alkalmából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában