Évzáró ünnepség

2019.12.20. 17:31

Nyolc orvost köszöntöttek a győri kórház évzáróján, több mint 50 éve dolgoznak a szakmában

Az évzárón elhangzott: a Petz-kórház helyzete három éve stabil, hosszú hónapok óta nincs tartozása a beszállítók és a szolgáltatók felé.

kisalfold.hu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban az évzáró főorvosi-főnővéri értekezleten köszöntötték azt a nyolc orvost, akik több mint ötven éve tették le esküjüket a gyógyítás mellett.

Az évzárón dr. Tamás László János főigazgató értékelte az évet. A Petz-kórház helyzete három éve stabil, hosszú hónapok óta nincs tartozása a beszállítók és a szolgáltatók felé. 2019-ben 59 600 fekvőbeteget láttak el és 32 480 beavatkozást végeztek a kórházban. A járóbeteg-ellátásban több mint 1 millió 200 ezer ember fordult meg panaszával az intézményben, s kapott ellátást. A régió legnagyobb kórházában jelenleg 2277-en dolgoznak, 408 orvos, 1561 szakápoló.

A főigazgató említést tett a beruházásokról is, amelyek közül a parkolólemez építése a legnagyobb, a mintegy kétmilliárd forintos beruházás várhatóan tavaszra készül el. A szülészeten ennél hamarabb átadják a felújított osztályt, amelyre támogatást nyertek, de önerőből is ki kellett egészíteni az összeget a jobb, komfortosabb ellátás érdekében. A nővérszálló felújítása a 2020-as év meghatározó beruházása lesz, nagy feladatot jelent a 120-130 jelenleg bent lakó nővér elhelyezése egy évre.

Azok az orvosok, akik több mint ötven éve kapták meg a diplomájukat, az ünnepségen elismerő oklevelet vehettek át a kórház vezetésétől: dr. Bajnóczky Katalin orvos-biológus, dr. Németh Judit főorvos (patológia), dr. Cselovszky Pál főorvos (baleset- és kézsebészet), dr. Csollány Jenő főorvos (szülészet-nőgyógyászat), dr. Ferenczi Sándor főorvos (nefrológia), dr. Jancsó József főorvos (baleset- és kézsebészet), dr. Király Géza főorvos (baleset- és kézsebészet), valamint dr. Kóbor László főorvos (ápolási osztály).

A Petz-kórház legrangosabb díját nemcsak a Semmelweis Napon, hanem ilyenkor is odaítélik az évtizedek óta kimagasló munkát végző kollégáknak. A Nyári László Nívódíjat ezúttal dr. Szalai Zsuzsanna, a pulmonológia osztályvezető főorvosa vehette át, valamint Lichtenberger Alajosné, a gyógyszerészeti osztályvezető asszisztense. Rajtuk kívül kiváló munkatársi díjakat és kinevezéseket kaptak a Petz-kórház orvosai, szakápolói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában