Nyomozás

2024.01.19. 13:22

Rekonstruálják a burgenlandi halállal végződő machetés támadást

A kismartoni (Eisenstadt) ügyészség elrendelte a január eleji machetés bűncselekmény rekonstrukcióját.

Bódvai Ildikó

Illusztráció

Forrás: Schutterstock

Az eljárásban minden tanúnak részt kell vennie, az elhunyt 55 éves férfi özvegyének is – tudatta az ügyészség szóvivője. A rekonstrukció várható idejét nem közölték - írta meg a burgenland.orf.at.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn) január első napjaiban a rendőrök lelőttek egy férfit, aki a híradások szerint egy machetével támadt a kiérkező egyenruhásokra. 

Az egyenruhások családi vita miatt vonultak a házhoz. Amikor a helyszínre értek, a férfi machetével megfenyegette feleségét és a két rendőrt, egyiküket pedig megsebesítette. A férfit sem szavakkal, sem paprikaspray-vel nem tudták lecsillapítani, ezért a rendőrök használták a szolgálati fegyverüket, amivel halálosan megsebesítették.

Az Állami Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fegyverhasználattal és a leadott lövések számával kapcsolatos további vizsgálatok azonnal megkezdődtek. A Bécsi Állami Bűnügyi Rendőrség átvette a rendőrség fegyverhasználatának ügyében indított belső eljárást.

A halott férfi 60 éves felesége később egy Facebook-bejegyzésben kritizálta a rendőrség intézkedéseit. Napilapoknak nyilatkozva azt mondta, hogy a férje nem fenyegette meg, a rendőrségi beavatkozás helyett pszichiátriai ügyeletre lett volna szükség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában