Családi vitából halál

2024.01.06. 16:10

Macsétával támadt a rendőrökre Burgenlandban, a magyar határtól nem messze - Lelőtték

Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn) a rendőrök lelőttek egy férfit pénteken, aki a híradások szerint egy macsétával támadt rájuk. Az egyenruhások családi vita miatt vonultak a házhoz.

Kisalföld.hu

Forrás: ORF

A lelőtt támadó egy 55 éves német állampolgár volt, aki Savanyúkúton élt. A rendőrség azután érkezett ki a házhoz, miután a férj macsétával fenyegette meg feleségét.

A férfit felszólították a rendőrök, hogy tegye le a fegyvert és működjön együtt, de ő ezt nem tette meg, tovább fenyegetőzött. A rendőrök hiába alkalmazták a paprika sprét, az hatástalan volt – tudósít az ORF.  Az első információk szerint a férfi ezután már a rendőrre támadt. 

Forrás: ORF

Petra Bauer ügyészségi szóvivő szerint a rendőr megsérült, de az általa viselt védőfelszerelés megakadályozta, hogy súlyosabb sérülést szerezzen.

A rendkívüli helyzet miatt a rendőrök több lövést adtak le, és többször is eltalálták a támadót. Annak ellenére, hogy azonnal a segítségére siettek a mentők, a férfi belehalt sérüléseibe.

Az Állami Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fegyverhasználattal és a leadott lövések számával kapcsolatos további vizsgálatok azonnal megkezdődtek. A Bécsi Állami Bűnügyi Rendőrség átvette a rendőrség fegyverhasználatának ügyében indított belső eljárást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában