Újabb fejlemények

2024.01.08. 17:18

Burgenlandi macsetés támadás - A lelőtt férfi özvegye kritizálta a rendőrök eljárását

Mint megírtuk, a rendőrök egy családi veszekedéshez érkeztek ki pénteken Savanyúkútra (Bad Sauerbrun). Egy macsétével fenyegetőző férfit lelőttek. A lelőtt férfi özvegye több ausztriai újságnak adott nyilatkozatában kritizálta a rendőrök eljárását.

Kisalföld.hu

Forrás: orf.hu

Rendőrségi beavatkozás helyett pszichiátriai ügyeletre lett volna szükség 

– mondta a nő a Krone Zeitungnak, illetve a Heute-nak. 

A lelőtt férfi özvegye a két lapnak adott interjújában kritizálta a rendőrséget. Mint mondta a férje „művész, színész és környezetvédelmi aktivista” volt. Pénteken ő maga hívta a segélyhívó számot, és leírta mentális állapotát. Amikor a rendőrök megérkeztek, a nő a kertkapuhoz ment, és elmagyarázta, hogy pszichiátriai sürgősségi ellátásra van szükségük. Aztán a férje állt mögötte, kezében a „kertészkedéshez való macsétével”, amit a kertkapura helyezett. „Soha nem fenyegetőzött” – magyarázta a 60 éves nő - idézte a híradások alapján a vaol.hu.

A vizsgálatok folyamatban vannak

A Burgenlandi Állami Rendőr Igazgatóság szóvivője, Helmut Marban utalt az ügyben folyamatban lévő nyomozásokra, amelyek várható eredményeiről nem nyilatkozott. A belső nyomozást az ügyészségi nyomozások mellett a Bécsi Állami Bűnügyi Rendőrségi Hivatal folytatja le – közölte az ORF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában