Folytatás

2023.12.02. 09:50

Feljelentést tett a posta, a rendőrség nyomoz a győrsövényházi ügyben

Újabb fejlemények a győrsövényházi postán történtek ügyében.

Kisalföld.hu

A vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy csalás bűntette miatt rendeltek el büntetőeljárást. 

A folyamatban lévő eljárással kapcsolatban - a nyomozás érdekeire tekintettel - bővebb információt nem áll módunkban adni

- reagált a rendőrség érdeklődésünkre.

Mint azt a kisalfold.hu elsőként közölte, novemberben hirtelen bezárták a győrsövényházi Postapartnert, azaz a fixpostát. Pár nappal később kiderült, hogy súlyos dolog állhat az intézkedés mögött. A helybeliek arról beszéltek, hogy a posta több ügyfelének eltűnt az ott elhelyezett megtakarítása és ehhez köze lehet a falu postáját szerződéssel üzemeltető vállalkozónak is. A falubeliek tudni vélik, hogy több mint százmillió forintról van szó, az érintett ügyfelek száma meghaladhatja az ötvenet.

Lapunk érdeklődésére a Magyar Posta közölte, hogy vizsgálatot indítottak a tények felderítésére. 

"A Magyar Posta minden, a működési területét érintő, visszaélésre utaló ügyet alaposan kivizsgál, így teszi ezt most Győrsövényházán. Amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merül fel, úgy társaságunk feljelentést tesz az illetékes nyomozóhatóság előtt"

- ez állt a társaság közleményében.

Úgy látszik, megtalálták a bűncselekményre utaló nyomokat, hiszen a rendőrségen megtette a Posta a feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában