A Magyar Posta vizsgálódik

2023.11.29. 13:35

Komoly összeg tűnhetett el a győrsövényházi postán

Visszaélésre utaló ügy miatt indított vizsgálatot a Magyar Posta a győrsövényházi Postapartnerrel kapcsolatban. A falubeliek százmillió forintot is meghaladó összeg eltűnéséről beszélnek.

Kisalföld.hu

Ebben az épületben működött a győrsövényházi posta. Már tábla sem jelzi ezt.

Győrsövényházán november 20-án bezárt a postahivatal, illetve ahogy a Magyar Posta szórólapján szerepel, a Postapartner. Onnantól a helyiek mobilposta útján intézhetik ügyeiket.

A kisafold.hu megtudta: komoly ügy állhat az intézkedés mögött. A helyiek arról beszélnek, hogy a Magyar Postával szerződésben álló vállalkozó visszaélt a rábízott pénzekkel és komoly összeg tűnt el a postán. Információink szerint akár a százmillió forintot is meghaladhatja az az összeg, amelyről szó lehet. A Magyar Posta a konkrét ügyről nem adott tájékoztatást, de kérdéseinkre adott válaszukban utalnak rá, hogy vizsgálatot indítottak.

Szerkesztőségünk kereste a vármegyei Rendőr-Főkapitányságot is, ahonnan arról értesültünk, hogy a győrsövényházi postával kapcsolatban nem indítottak nyomozást.

A Magyar Posta kommunikációs osztálya közölte szerkesztőségünkkel: A Magyar Posta azon dolgozik, hogy ügyfeleit a legmagasabb színvonalon szolgálja ki postai szolgáltatásaival, a bűncselekmény tényének megállapítása nem a társaság feladata.

"A Magyar Posta minden, a működési területét érintő, visszaélésre utaló ügyet alaposan kivizsgál, így teszi ezt most Győrsövényházán. Amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merül fel, úgy társaságunk feljelentést tesz az illetékes nyomozóhatóság előtt, amelynek feladata lesz a visszaélés büntetőjogi megítélése, a keletkezett kár megállapítása, a gyanúsítás és egyéb nyomozati cselekmények elvégzése. A vizsgálatok lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni."

Úgy tudjuk, a Posta egyeztetésre hívta össze a győrsövényházi ügyben érintett ügyfeleket. Amint részleteket tudunk meg a kialakult helyzetről és a fejleményekről, közöljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában