Felelőtlen autós

2023.11.21. 15:28

Dudált és büntetőfékezett egy sofőr a busz előtt Sopronban - Egy utas megsérült

A Győri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 54 éves férfi ellen, aki büntetőfékezett a távolsági busz előtt.

Papp Fanni

Illusztráció

A vádirati szerint az 54 éves terhelt júniusban, hajnalban Sopronban haladt járművével. A férfi veszélyesnek ítélete azt, ahogy a buszmegállóból elindult mellette a távolsági buszjárat, és ezt dudálással jelezte is a buszvezetőnek. Ezután a vádlott 40 km/órás sebességgel haladt közvetlenül a busz előtt, mikor minden ok nélkül, hirtelen olyan intenzitással fékezett, hogy járműve kerekei nyomot hagytak az útburkolaton. A buszsofőr azért, hogy az ütközést elkerülje szintén fékezni kényszerült, és ettől a leszállásra készülődő, álló utasok közül többen elestek, egy ülő utas pedig nekiesett az előtte lévő ülésnek. A buszon 40 utas utazott - közölte az ügyészség kedden.

A buszsofőr megállt és a fényszóró felvillantásával, hangjelzéssel és a vészvillogó használatával jelezte a kialakult veszélyhelyzetet, de a vádlott a helyszínről elhajtott. Az esemény során egy utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés, és segítségnyújtás elmulasztása minősített esete miatt emelt vádat a terhelt ellen. Vele szemben a halmazati szabályok alapján négy és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság hozza meg az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában