Kékfény

2023.08.22. 18:17

Embercsempész okozta Sopron közelében a balesetet, amihez mentőhelikoptert is riasztottak - fotók

Egy 26 éves román férfi vezette azt a furgont, amely egy személyautóval ütközött össze augusztus 22-én a reggeli órákban Kópháza és Sopron között. A furgonban 18 illegális menekült utazott.

Kisalföld.hu

Fotó: Police.hu

A Győr-Moson-Sopronban szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség győri egységének munkatársai észlelték a nagy sebességgel közlekedő Mercedes Sprintert a 84-es főúton, amelyet az osztrák-magyar súlyponti ellenőrzésben résztvevő egyenruhásokkal próbáltak megállítani. A sofőr azonban kivonta magát a rendőri intézkedés alól, és továbbhajtott - közölte a rendőrség.

A rendőrök követni kezdték a járművet, amely a 115-ös kilométerszelvényben egy vele szemben szabályosan közlekedő, osztrák személygépkocsinak ütközött és felborult. A balesetet követően a helyszínről az embercsempész, illetve 14 illegális migráns a rendőri intézkedés megkezdése előtt elszaladt, 4 külföldi utas pedig a furgonban maradt.

Fotó: Bódvai Ildikó

Mint azt megírtuk, az eset során a vétlen személygépkocsi sofőrje, az embercsempész, illetve a furgon külföldi utasai megsérültek.

A járőrök a Készenléti Rendőrség győri munkatársaival, valamint az akcióban résztvevő osztrák kollégákkal a baleset közelében – drón, illetve keresőkutya segítségével – rövid időn belül elfogták az embercsempészt, és a migránsokat is.  Utóbbiakat egészségügyi ellátásukat és meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés, közúti baleset okozása, illetve segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Fotó: Police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában