Megoldódhat az évtized bűnténye

2023.03.21. 16:40

Az egyik eltűnt villanyszerelő földi maradványait találták meg Burgenlandban?

A burgenlandi Wallernben a hulladékgyűjtők egy koponyát fedeztek fel a külterületi folyosó takarítása közben. Az Állami Bűnügyi Rendőrkapitányság vette át az ügyet. - írja az osztrák Kronen Zeitung.

kisalfold.hu

A felvételen látható burgenlandi kavicsbányánál találtak emberi csontokat. Fotó: Kronen Zeitung

Kedd, 16.40 - Akár apu maradványai is lehetnek

Az üggyel kapcsolatban az eltűnt M. Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő lányát kérdeztük, aki elmondta a Kisalföldnek, hogy egyik Ausztriában élő rokonuk lett figyelmes egy rádióhíradásra. - Az egyik osztrák rádió arról számolt be, hogy Burgenlandban, egy kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak önkéntes takarítók. A nagynéném azonnal hívott, amikor ezt meghallotta és rögtön eszünkbe jutott, hogy akár apu maradványai is lehetnek - mondta el M. Adrienn.

- Bármi lehetséges, soha nem adjuk fel a reményt. Próbálunk minden szalmaszálba kapaszkodni. Azt elfogadtuk, hogy öt év távlatából már nem fog élve előkerülni apu, de bízunk benne, hogy egyszer valaki megtalálja és akkor megtudhatjuk, mi történt vele. Borzalmas kimondani, de abban bízunk, hogy őt találták meg és végre visszakapjuk, mert szeretnénk méltóképp eltemetni. Egy ilyen eset, nekünk is és a hozzánk hasonlóknak is, akik várják haza eltűnt szerettüket reményt adhat. Ha az azonosítás után kiderül, hogy mégsem apu az, akkor remélem, hogy fény derül arra, hogy kit találtak meg és visszakerül a családjához, mert biztosan őt is valaki régóta haza várta - fogalmazott M. Adrienn.

Kedd, 15.03 - A DNS-vizsgálat perdöntő lehet

A Kisalföld rendszeresen tudósít az elmúlt évtized egyik legjelentősebb észak-dunántúli bűntényéről. Mint ismert, egy ikrényi vállalkozót, É. Imrét gyanúsítják a két villanyszerelő meggyilkolásával.

Friss hír szerint burgenlandi kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak önkéntesek, akik tavasz elején az árokpartokat takarítják társadalmi munkában. Erről a legnagyobb példányszámú osztrák bulvárlap, a Kronen Zeitung számolt be.

Az osztrák ügyészség ugyan egyelőre semmit nem erősített meg, de Mácsik Zoltán családjának jogi képviselője, dr. Lichy József  szerint van esély arra, hogy a mosonmagyaróvári családapa maradványait találták meg a magyar-osztrák határ közelében.

Orlik Vilmos már szerepel az osztrák rendőrség DNS adatbázisában, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját pedig most kérik be a magyar hatóságoktól az osztrák nyomozók.

Biztosat azonban csak akkor lehet majd kijelenteni a nagy port felvert ügyben, ha a DNS-vizsgálatok megtörténtek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában