Bűnügy

2022.09.27. 07:29

Fekete ruhában, símaszkkal a fején, viperával támadt rá a szomszédra egy férfi a Rábaközben

Bemászott a szomszéd házába, és meg akarta őt kötözni.

Forrás: Ügyészség

Illusztráció: Pixabay

A vádirati tényállás szerint idén szeptemberben az 51 éves férfi egy Kapuvár melletti településen, fia házánál dolgozott. Ekkor hallotta, hogy a szomszéd is a házánál tevékenykedik. A vádlott – alaptalanul – azt gondolta, hogy a szomszéd korábban bűncselekményt követett el a fia sérelmére, ezért elhatározta, hogy megleckézteti az 54 éves férfit. Fekete ruhába öltözött, símaszkot húzott a fejére, övébe több kést tűzött, kötelet és egy teleszkópos botot, viperát vett magához, és így mászott be a szomszéd házba - írja közleményében az Ügyészség.

A mászás zajára a sértett bement a szobába, ahol a vádlott felszólította a férfit, hogy térdeljen le, és tegye hátra a kezeit. Mikor ennek a férfi eleget tett, a terhelt a nála lévő kötéllel megpróbálta hátra kötözni a kezét. Ennek során azonban a sértett kirántotta kezét a kötélből és megfordulva letépte a símaszkot támadója arcáról, majd kimenekült az ingatlanból.

A vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolva őt. A Csornai Járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős. A bűncselekmény elkövetésétől a jogerős ítélet megszületéséig kevesebb, mint egy hét telt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában