Baleset

2022.07.12. 07:14

10 utassal karambolozott, majd elmenekült az embercsempész Mosonmagyaróváron

Kedd hajnali fél 2 körül az Ostermayer utcában a Kápolna téren eddig tisztázatlan körülmények között történt a baleset.

kisalfold.hu

Forrás: Móvár Press

Elsődleges információk alapján egy nagy sebességgel közlekedő német forgalmi rendszámú Chrysler személygépkocsit vezető személy nem állt a rendőrségi jelzéseknek, kivonta magát az intézkedés alól és Mosonudvar felől Mosonmagyaróvár irányába menekülni kezdett. Eddig tisztázatlan körülmények között az Ostermayer utcában egy útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útról, kidöntött egy villanyoszlopot és egy piac területére csapódott - számolt be az esetről a Móvár Press.

Mint írják, a járműben 11-en utaztak, mind a 10 utas megsérült. A sofőr elmenekült a helyszínről.

A portál információi szerint a baleset helyszínére a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltókat is riasztották akik feszítő-vágóval távolították el a jármű egyik ajtaját, és több elemet felfeszítettek.

Frissítve:

A rendőrség kedd reggel kiadott közleménye szerint a 86-os főúton Mosonudvar területén akartak ellenőrizni egy német rendszámú gépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzést követően nem állt meg, nagy sebességgel megindult Mosonmagyaróvár irányába.

Tizenöt perccel később, állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy a német gépkocsi Mosonmagyaróvár, Kápolna téri piac területén – feltehetően gyorshajtás miatt – lesodródott az úttestről és a piac betonpultjainak ütközött. A baleset során az autó utasterében a 10 fő – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi mindegyike megsérült, őket a mentők kórházba szállították.  Az autó utasai közül egy fő – feltehetően a sofőr – a helyszínről elment, felkutatása folyamatban van.

A közlekedési baleset körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

A külföldieket az orvosi ellátás, és a meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében - visszakísérésik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ismeretlen tettes ellen a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában