Brutális baleset

2021.04.20. 20:27

Arcon lőtte hatéves nevelt fiát egy férfi Győr-Moson Sopron megyében

Amikor újratöltötte a pisztolyt, a fegyver elsült a kezében.

Forrás: Ügyészség

Forrás: Ügyészség

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 42 éves férfi egy Győr melletti településen élt együtt élettársával és a nő kiskorú gyermekeivel.

2020 szeptemberében egy délután, a férfi italozás után úgy döntött, hogy szórakozásból légpisztolyával lövöldözik az udvaron. Ezt nézte az élettársának hatéves gyermeke is, akinek végül a vádlott megengedte, hogy lőjön a légpisztollyal. Amikor egy alkalommal a férfi újratöltötte azt, a fegyver elsült a kezében és a lövedék a hatéves kisfiú arcát találta el.

Fotó: Ügyészség

A lövedéket műtéti úton kellett eltávolítani, súlyos sérülést okozott, az eset pedig súlyosabb orvosi következményekkel is járhatott volna.

A férfi ellen az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat, mert a terhelt nem tartotta be a légpisztoly tartásával, működtetésével kapcsolatos általános szabályokat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában