Közlekedés

2024.05.22. 17:00

Kerékpárosok sérültek meg balesetekben Győr-Moson-Sopronban

Az elmúlt hétvégén Győr-Moson-Sopron vármegyében sajnálatos módon több olyan közlekedési baleset történt, amelyben kerékpáros sérült meg.

Kisalföld.hu

A tavasz beköszöntével egyre többen ülnek biciklire, erre tekintettel a járművezetőknek is nagyobb figyelemmel kell lennie az utakon. A rendőrök közelről látják azokat a baleseteket, amelyekben kerékpáros az érintett – legyen okozója, vagy vétlen áldozata az esetnek – és ezeket elemezve elmondható, hogy tízből nyolc-kilenc esetben a kétkerekű vezetője sérül meg - írta a rendőrség honlapján.

Forrás: police.hu

Egy kerékpáros – ugyanúgy, mint a gyalogos – a közlekedés legvédtelenebb résztvevője. A bicajozókat nem védhetik a passzív biztonsági eszközök, mint az autósokat. A balesetek bekövetkezésének leggyakoribb oka az elsőbbségi szabályok megszegése. Sok balesetveszélyes helyzet alakul ki a kerékpárosok által is használt körforgalmakban, gyalogátkelőhelyeken, ahol nem egy esetben szabálytalanul haladnak át a biciklivel. Nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet, hogy a KRESZ szabályok betartása a kerékpározóknak is kötelező!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában