Folytatódnak a tárgyalások

2024.03.11. 16:20

Még mindig nincs megegyezés a bérekről az Audi Hungariánál

Folytatódott hétfőn a bértárgyalás az Audi Hungaria és az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) között. A munkáltatói oldal új ajánlattal érkezett, ami szerint egy éves bérmegállapodást javasolnak, pedig korábban ragaszkodtak a két éveshez.

Kisalföld.hu

A munkatársak alapbérét a vállalat április 1-től 5,3 százalékkal emelné, illetve egyszeri kifizetést ajánl júliusi kifizetéssel, amelynek bruttó összege 350.000 forint. A Választható Béren Kívüli juttatás keretösszegét a munkáltató a 2025-ös évre 500.000 forintban határozná meg, lojalitás bónuszt 31. évre 43.500 forint/hó összegre emelné. 

Az AHFSZ tárgyaló delegációja a munkáltatói ajánlatot érthetetlennek és túlzóan alacsonynak tekinti. Álláspontjuk szerint ezzel a csomaggal nem a megoldás irányába terelik a tárgyalásokat. A szakszervezet támogatói munkacsoportja március 13-án kiértékeli az Audi Hungaria ajánlatát és a kialakult helyzetet. Másnap, március 14-én a bizalmi értekezleten határozzák meg szakszervezet következő lépését. Ugyanezen a napon tartják meg a bértárgyalás következő fordulóját is. 

Az előzményekről ITT>> írtunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában