Olimpiai kvalifikációs vb

2024.04.27. 12:59

Evezős olimpiai kvalifikáció: a győri paraevezős, Pető Zsolt másodikként ért célba Szegeden

Megvan a nyertese a Maty-éren zajló döntőnek.

Kisalföld.hu

Pető Zsolt a férfi paraevezősök PR1 kategória versenyének döntőjében a szegedi evezős Európa-bajnokságon, valamint a kontinentális olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattán 2024. április 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A B döntőkben magyar részről Gadányi állt rajthoz, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott (8:15.39 p), ezzel megelőzve svéd, finn és lett ellenfelét.

A paraevezősöknél Pető Zsolt a pénteki pályaosztó futamhoz hasonlóan a spanyol Javier García Martínez mögött másodikként ért célba. Ebben a számban mindössze egy kvótát osztottak Szegeden, ezt pedig a spanyol futamgyőztes szerezte meg, így Pető - Gadányihoz hasonlóan - a luzerni világkvalifikációs regattán próbálkozhat még májusban.

A Galcsó Vencel, Szőllősi Balázs összeállítású könnyűsúlyú kétpárnak nem rendeztek B döntőt, így szintén a hetedik helyen zárt.

A kvalifikációs regatta A döntőire vasárnap kerül sor, a magyarok közül Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősöknél küzdhet a párizsi kvótáért - közölte az MTI.

A csütörtöktől vasárnapig tartó kvalifikációs regattán 13 kvóta talál gazdára: az egypárevezősöknél az első három helyezés ér biztos olimpiai indulási jogot, míg a könnyűsúlyú kétpárban az első kettő biztosítja helyét a játékokon, a paraevezősöknél viszont csak a győztes váltja meg a jegyét Párizsba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában