Díjazott jó ötletek

2023.01.27. 13:17

Vízügyeseket díjaztak - Permetezőgéppel nyert innovációs díjat az ÉDUVÍZIG szigetközi szakembere

Extrém helyeken nehezen tudjuk megoldani a nemkívánatos növényzet eltávolítását. Az általam elképzelt permetező adapter erre ad választ – mondta érdeklődésünkre Albrecht Gergely, a vízügyi igazgatóság szigetközi szakaszmérnökségének Duna jobb parti területi felügyelője, akit innovációs díjjal tüntettek ki.

kisalfold.hu

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Innovációs Díját „Nehezen megközelíthető területek gyomfertőzöttségének visszaszorítása saját tulajdonban lévő permetezőgéppel” című pályázatával Albrecht Gergely területi felügyelő érdemelte ki. 

– Okleveles növényorvosként mezőgazdasági nézőpontot is képviselek a vízügyi munkám során. Többéves kihívás, hogy az extrém helyeken, mint a töltések kövezett rézsűi, kőszórások, nehezen tudjuk megoldani az invazív növények irtását. A nyertes anyagban arra mutattam rá, hogy sokkal költséghatékonyabb, ha olyan permetező adaptert készítünk, amely több speciális műszaki megoldással rendelkezik – mondta el érdeklődésünkre a díjazott. Hozzátette: azt is szem előtt tartotta, hogy a növényzetkezelési munkákat a hatályos jogszabályok szerint, engedéllyel rendelkező gyomirtó szerek használatával, az élővíz megóvásával, a lehető legkörnyezetkímélőbb módon lehessen elvégezni. 

Albrecht Gergely az elismeréssel. Szem előtt tartotta az élővíz megóvását és a lehető legkörnyezetkímélőbb megoldásokat.
A vízügyi „megmérettetésen” Horváthné Hangya Katalin kirendeltségirányító és Keserü Balázs vízminőség-védelmi referens közös Fertő tavi hidrometeorológiai állomás vízanalitikai laborjának fejlesztésére írt pályázata második lett.
Az Észak-dunántúli Vízügyért Díjat Cseh Kálmán szerelőipari szakmunkás és ifj. Szombathelyi László kirendeltségirányító vehette át, mindketten a szigetközi szakaszmérnökségnél teljesítenek szolgálatot.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában