Végleg eldőlt

2022.10.15. 14:43

39 év után bezár a Hotel Lövér Sopronban

Végleg eldőlt: még két hét és lakat kerül Sopron egyik legrégebbi, legkedveltebb szállodájára, a Hotel Lövérre. A menedzsment hetekkel ezelőtt értesítette hírlevelében törzsvendégeit a szomorú fejleményről, hogy a külső körülmények miatt nem tudják folytatni a szálloda üzemeltetését. Nyolcvan dolgozónak kell új munkahely után nézni.

Bódvai Ildikó

A szállodabezárás azzal is jár, hogy közel 80 dolgozónak új munkahely után kell nézni. Fotó: Máthé Daniella

A sajnálatos hír már bejárta a soproni és az országos sajtót, mégis sokan bíztak benne, hogy a „külső körülmények” nem alakulnak annyira rosszul, mint azzal nyár végén a menedzsment kalkulált. A költségek azonban drasztikusan emelkednek, nyáron már ötszörös árat fizettek az energiá­ért, azóta ennél is magasabbak a számlák. Ezekben a napokban ugyanakkor szinte folyamatos a telt ház. Tele van a parkoló, foglaltak a szobák, akiknek érvényes, fel nem használt utalványuk van, még kihasználják az utolsó lehetőséget, és eltöltenek pár kellemes napot kedvelt szállodájukban. A sok vendég a kívülállókban reményt kelthetett, hogy talán maradhat minden a régiben... De nem, ez már csak hattyútánc! Az elsősorban belföldi vendégkörre építő szállodában nem tudják úgy megemelni az árakat, hogy kitermeljék a növekvő energia­költségeket. A döntés végleges: 39 év után, november 1-jén bezár a szálloda. 

Honlapjukon elköszönnek a vendégeiktől. Úgy fogalmaznak: „Hosszú évek sikeres együttműködését követően közös megegyezéssel megszüntettük a szállodára vonatkozó üzemeltetői, bérlői szerződésünket a tulajdonos Danubius Hotels és a bérlő, üzemeltető Bartha Hotel Kft. között.” Azt is közlik, hogy a november 1-jét követő időszakra visszaigazolt foglalásokat nem tudják teljesíteni, így azokat felmondják. Erről a vendégeket külön is tájékoztatták. 

A Hotel Lövért több mint nyolc éve Bartha György és felesége üzemeltették, mostanáig sikeresen. Azt írják, nagy szomorúság ennyi értéket veszni látni. A bezárás természetesen azzal is jár, hogy a közel nyolcvan dolgozótól el kell köszönniük. Van olyan munkatárs, aki a kezdetektől, negyven éve hűséges volt a szállodához. Az alkalmazottak számára is fájdalmas a búcsú, és nagy a bizonytalanság körükben a jövőt illetően. Azt mondják, a vendéglátásban korlátozottak a lehetőségek, hiszen nemcsak a Lövért sújtják az emelkedő energia­árak. Kézenfekvő lenne Ausztriában elhelyezkedni, de sokak szerint nem minden a pénz, a kinti munka, az állandó ingázás felőrli az embert. 

A szálloda tulajdonosa a Danubius Hotels, ők korábban azt nyilatkozták, hogy november 1-je után bizonytalan ideig zárva lesz a Hotel Lövér. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában