Gazdaság

2022.09.27. 13:34

Bővíti a gyárát Győrben a Melecs

A fejlesztés alapkövét a napokban tették le.

Fotó: Melecs EWS GmbH

4.200 négyzetméteres termelő területtel további, 1.800 négyzetméter alapterülettel bővíti a gyárát a MELECS Győrben. A beruházás célja a termelő terület és ezáltal a gyártókapacitásuk bővítése, mellyel a jelenlegi és a jövőbeni potenciális vevőink igényeit tudják majd kielégíteni. 

A projekt másik fő pillére a technológiai fejlesztés, amely új berendezések és gyártósorok vásárlását és beépítését jelenti közel 3 milliárd forint értékben. 

A termeléshez köthető fejlesztések mellett a szociális helyiségek valamint a közösségi terek is bővülnek. Ezen felül, a raktár területe és kapacitása is közel 30%-al nő.

Az infrastruktúrális és technológiai fejlesztések mellett kiemelkedően fontos elem, hogy a projekt 3-5 éve alatt a MELECS EWS GmbH 120 új munkahelyet teremt.

A beruházással a vállalat célja, hogy hosszútávon és megbízhatóan ki tudja elégíteni a megnövekedett és új vevői igényeket, továbbá a munkavállalóink számára egy tervezhető és kiszámítható jövőt biztosítson.

A MELECS cégcsoport gyökerei a Siemens AG-hez nyúlnak vissza. A MELECS a három tulajdonos, Friedrich Pressl, Ernst Mayrhofer és Bernhard Pulferer általi kivásárlással alakult 2009-ben.

Fotó: Melecs EWS GmbH
 

Több mint 25 éve nyújtanak számos nemzetközi üzleti partnerüknek megbízható fejlesztési és gyártási szolgáltatásokat.Ez idő alatt a vezető ipari elektronikai vállalatok, az autóipari beszállítók, valamint a háztartási gépek és kommunikációs terminálok gyártóinak preferált beszállítóivá váltak.

2010-ben nyílt meg új elektronikai gyártó bázisként, valamint tesztelő és validáló központként a győri telephely. Az elmúlt 12 év alatt a MELECS EWS GmbH-t a folyamatos fejlődés és technológiai fejlesztés jellemezte. A telephelyen az infrastrukturális fejlesztések mellett a munkavállalói létszám is fokozatosan növekedett, és mára már elérte a 460 főt.

A termékpalettájukon az autóipar, háztartási elektronika, valamint az ipari felhasználók számára készült szenzoros alkalmazások, vezérlő modulok, autóipari világítások szerepelnek. Ezek az általunk készült termékek mosó- és mosogatógépekbe, felvonó rendszerekbe, valamint komplex autóipari megoldásokba kerülnek felhasználásra. Vevőink között elektronikai termékek gyártói, mint a Bosch-Siemens (B/S/H) szerepel, illetve az autóipar kiemelkedő szereplői is megtalálhatóak Odello, Hella, SMR, Magna és az ő vevőik (Audi, BMW, VOLVO, VW, Mercedes, Jaguar, Range Rover stb.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában