gazdaság

2021.01.23. 14:28

Navracsics Tibor Győrben – Ausztria versenyképessége a cél

Győrben, a megyei kamarában egyeztetett tegnap az északnyugat-magyarországi gazdasági zóna fejlesztési irányairól Navracsics Tibor kormánybiztos. Kilenc kamara képviseltette magát a találkozón; a közös cél, hogy a hat megyét felölelő övezet vállalati versenyképessége 2030-ra elérje az osztrák szintet.

kisalfold.hu

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavasszal döntött az ország gazdasági övezeteinek kialakításáról. Az északnyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési zónához hat megye tartozik: Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér együtt gondolkodva segíthet a hosszú távú gazdasági stratégia kialakításában. A cél a 2021–2030-as időszakra olyan gazdaságfejlesztési program kidolgozása, amely növeli a vállalkozások hatékonyságát. A pénteki találkozón Navracsics Tibor, az övezetet vezető kormánybiztos és a hat megye kilenc területi kamarájának elnöke mellett rész vett Győr polgármestere, Dézsi Csaba András és a győri Széchenyi István Egyetem elnöke, Filep Bálint is.

Navracsics Tibor ismertette az övezet feladatait, szerepét, és meghatározta a gazdaságfejlesztés fő irányait, amelyeket szem előtt tartva dolgozzák ki a gazdasági növekedést célzó programokat. Fontos ugyanis, hogy az övezeti programok az északnyugat-magyarországi gazdaságot úgy erősítsék, hogy közben illeszkedjenek az országos tervekhez is. A zónához hat megye tartozik: Győr-Moson- Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom- Esztergom és Fejér. Az első konkrét javaslatok már elkészültek.

Házigazdaként Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, hogy a kamarának még aktívabb gazdaságfejlesztő szerepet kell betöltenie a következő években, segítve a vállalkozásokat a pályázati források elnyerésében és hatékony felhasználásában. Kamarai tanácsadói programjuktól a gazdasági eredmények látványos javulását várják, a cél, hogy az övezet felzárkózzon a szomszédos Ausztria szintjére.Megbeszélés a kamarában – hat megye fog össze a vállalkozások hatékonyságáért.

Navracsics Tibor és Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Fotó: Huszár Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában