Kivirágzik a város

2020.05.26. 12:43

Tizenkétezer egynyári virágpalánta várta a győrieket a Városháza előtt – fotók

Tizenkétezer egynyári virágpalánta várta kedd délelőtt a Városháza előtt a szép, virágos környezetért tenni akaró győrieket. Az önkormányzat harmadszor hirdette meg az akciót.

Barki Andrea

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Az erkélyek, utcafrontok virágosításához igényelhettek a győriek háztartásonként húsz palántát, amelyek gondozásáért felelősséget is vállalnak. A virágok átvételéhez fegyelmezetten, a járványügyi szabályok betartásával gyülekeztek, és vártak türelmesen a győriek.

Azt szeretnénk, hogy a lakók is járuljanak hozzá a város szépítéséhez. Köszönjük a lakosság munkáját, bízunk abban, hogy még szebb lesz a környezetünk

- mondta Radnóti Ákos alpolgármester, aki dr. Pergel Elza alpolgármester asszonnyal együtt maga is segített a virágok kiosztásában.

- Az önkormányzat fásítási programmal, öntözési rendszer telepítésével, százezer egynyári virág kiültetésével sokat tesz a város szépítéséért, azonban szükségesnek tartjuk a lakosság bevonását is ebbe a városszépítő munkába. Van, akinek nagy segítség anyagilag, hogy húsz palántát ingyen elvihet. Sok kisnyugdíjas esetleg nem tehetné meg, hogy megvásárolja őket, de szeretnének ők is virágosítani.

Az igény jóval több volt, mint tavaly, 12 ezer palántát kértek összesen.

Ennyire én sem számítottam, de valószínűleg azért is van így, mert ebben a karantén helyzetben sokkal többen vannak otthon és többen nekiálltak kertészkedni, a környezetüket szépíteni. Ez örömhír számunkra – elemezte a helyzetet Radnóti Ákos alpolgármester, majd elmondta, hogy hamarosan meghirdetik a „Virágos városunk Győr” pályázatot.

Angster Andrásné kisbácsai kertes házát szeretné feldíszíteni.

Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem volt virágpalántákat igényelni. Én már tegnap elkészítettem a virágok helyét. A tavaly kapott kannavirágokat felszaporítottam és már 15 tövem van, amit a belső udvarban ültettem el.

Most más fajtákat kérek, és már mindent elterveztem, hova fogom ültetni. Nagyon szép ez a kezdeményezés, nagyon szépen köszönöm a lehetőséget. Nekünk nyugdijasoknak jól esik, hogy sokat tudunk spórolni a palántákon, mégis szép lesz a kertünk- osztotta meg velünk örömét Angster Andrásné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában