Mosonmagyaróvár

2019.10.01. 11:36

Kerekesszékeket adott át a helyi Rotary

A Lajta-parti városba látogatott Kézdi László, a Magyar Rotary District kormányzója: ekkor a mosonmagyaróvári rotarysták kerekesszékeket adományoztak budapesti társaiknak.

Mészely Réka

Kézdi László, a Magyar Rotary District 2019/20. év kormányzója minapi látogatása kitűnő alkalmat kínált, hogy a mosonmagyar­óvári Rotary klub bizonyítsa a barátság összekötő erejét. Eleget téve a szellemiségnek, amelyet most hűen tükröz a világelnöki mottó is – „A Rotary összeköti a világot” –, a mosonmagyar­óvári klub tagjai a budapesti rotarysták számára két elektromos kerekesszéket adtak át, hogy ők a lehető legjobb helyen tudjanak segíteni az arra rászorulóknak. A kere­kesszékek beszerzésében a mosonmagyar­óvári tagok jeleskedtek, azok felújítását és hasznosítását a budapesti klub szervezi. A két klub közötti együttműködést a közeljövőben tovább erősítik. Egy közös pályázat benyújtása mellett szeretnének egy kórházi eszközt beszerezni. Ez egy speciális diagnosztikai vizsgálatot segít majd.

A város részéről Árvay István polgármester és Iváncsics János alpolgármester is köszöntőjében méltatta a klub munkáját, a várossal együttműködő szervezet érdemeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában