Szépül a világörökség része

2020.05.22. 17:40

Elkészült a sarródi családi pihenőpark – galéria

A Fertő-táj világörökségi térség több helyszíne is megújul a Széchenyi 2020 program keretében, összesen mintegy 350 millió forint értékű Európai Uniós támogatásból.

kisalfold.hu

A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., mint konzorciumvezető, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal együttműködve valósítja meg a fejlesztéseket, amelyeknek egyik eleme a sarródi családi pihenőpark is várja már a látogatókat.

Kárpáti Béla,a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térség világörökségi értékei újulnak meg a projektnek köszönhetően. Az idegenforgalmi célú fejlesztések célja, hogy a térség mindezidáig rejtett kincseit is bevonja a látnivalók sorába. A fejlesztésnek köszönhetően a térségbe látogatók figyelme a világörökségi helyszín kis településeinek értékeire is ráirányul majd.

 

Ezúttal a projekt egyik elemeként megvalósuló sarródi családi pihenő parkot adták át a látogatóknak. Barcza Attila országgyűlési képviselő szerint a Fertő-Hanság Nemzeti Park szívében található településen kialakított pihenőpark mind a világörökségi értékeket kereső látogatók, mind pedig a kerékpáros turisták és a környékbeliek számára kedvelt pihenőpont lehet a jövőben.

Papp Gyula sarródi polgármester közölte: a közel húszmilliós projekt megvalósulásával a gyerekeket izgalmas élményelemekkel gazdagított játszótér várja, amelynek részletei a Fertő – tájat és annak élővilágát tükrözik vissza. Az aktív kikapcsolódást kedvelő felnőttek pedig a szabadtéri sporteszközökön mozgathatják át magukat.

A Széchenyi 2020 projektnek köszönhetően a világörökségi térség öt településén valósulnak meg fejlesztések.

Hamarosan elindul a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház interaktív élményelemeinek továbbfejlesztése, Fertőbozon a Julien-völgyben rendezvényhelyszín és pihenőpark épül, a fertőszéplaki Széchenyi-kastély homlokzatfelújítása és belső udvarának renoválása is megkezdődött, és hamarosan befejeződik a kastély szoros szomszédságában álló Templomdomb pihenőpark fejlesztése is; a nagycenki Széchenyi – örökség még teljesebb bemutatásának érdekében pedig újjáépül a Remetekápolna. Valamennyi fejlesztés várhatóan 2020 végéig készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában