5000 baba fogantatását segítette

2020.08.28. 10:21

Elhunyt Dr. Kőrösi Tamás, a győri Kaáli Intézet alapítója

Kőrösi doktor nem csupán a családalapításban bízó párokat segítette tudásával, színvonalas előadói és publikációs tevékenysége is ismert szerte az országban.

kisalfold.hu

Dr. Kőrösi Tamás a babafotók előtt. Munkája során több ezer élet létrejöttét segítette. Fotó: H. Baranyai Edina (Kisalföld-archívum)

Dr. Kőrösi Tamás orvos igazgató, a győri Kaáli Intézetben végzett, két évtizedes, több mint ötezer gyermek fogantatását segítő, kiemelkedően eredményes és magas színvonalú munkájáért Szent László-díjban részesült Győrben idén júniusban.

Dr. Kőrösi Tamás szülész-nőgyógyász főorvos Debrecenben gyógyított, amikor a magyar származású, Amerikában élő professzor, Steven G. Kaáli felkérte a leendő győri intézet vezetésére a kilencvenes évek végén. Kőrösi doktornak nem volt idegen a kisalföldi megyeszékhely, hiszen középiskolás éveit a pannonhalmi Bencés Gimnáziumban töltötte, így némi gondolkodási időt követően családjával Győrbe költözött, s elkezdődött a munka, aminek gyümölcse, több mint 5000 baba.

A győri Kaáli Intézet falain minden baba fotója ott díszeleg a falakon, reményt nyújtva azoknak a pároknak, akik még a kezelések előtt állnak, hogy a csoda velük is megtörténhet.

Dr. Kőrösi Tamás a babafotók előtt. Munkája során több ezer élet létrejöttét segítette. Fotó: H. Baranyai Edina (Kisalföld-archívum)

„Nem pusztítunk el semmit, ezt egyszer s mindenkorra tudomásul kellene venni az ellenzőknek: minden idegszálunkkal az életre koncentrálunk. Nem játszunk Istent: nem, nem, soha! Ellenben sokszor érezzük a Teremtő leheletét az arcunkon, bátorító kezét a vállunkon” – írta Dr. Kőrösi Tamás lapunknak küldött publicisztikájában három éve.

A közösségi médiában édesanyák sora köszöni meg Kőrösi doktornak, hogy beteljesítette álmaikat, szakmai tudásának köszönhetően részük lehetett a gyerekáldásban „Elképesztő tudással, szakértelemmel és empátiával rendelkezett! Legjobb volt a szakmában. Sokan, sokat köszönhetünk neki” – írta egyikük.

Nyugodjon békében a győri orvos, akinek sok-sok család köszönheti gyermekét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában