Falunap

2024.05.25. 20:53

Közösségépítő falunap Petőházán - Fotók

Még az óriási felhőszakadás sem szegte kedvét azoknak, akik kilátogattak Petőházán az évtizedek óta hagyományos falunapra, amelyet szombaton rendeztek meg a fürdő előtti téren. A szervezők felkészültek mindenre, hiszen az ünnepelni vágyó felnőtteket és gyerekeket hatalmas sátor várta, ami alatt az eső ellenére is élvezhették a mulatságot.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

 - Délelőtt és délután is szórakoztató programokkal készültünk a település apraja-nagyjának, igyekeztünk olyan lehetőségeket összeállítani, amelyben mindenki megtalálta a számára vonzó műsorszámokat - tudtuk meg Lévainé Soós Klárától, Petőháza polgármesterétől. - A reggelünk horgászversennyel kezdődött a helyi horgászati egyesületnek köszönhetően, a sportág szerelmesei az arborétumi tónál gyűltek össze. Nem ez volt az egyedüli verseny a korai órán, hiszen egy jótékonysági sportversenyt is rendeztünk, melynek bevételét az iskola játszótéri játékok vásárlására fordítja és, amely kezdeményezést az önkormányzat is támogatja közel másfél millió forinttal - tette hozzá. 

Mindezek mellett természetesen egész napos programokkal is készültünk. A település több helyszínén koncertek, gyerekprogramok, teke- és darts verseny, illetve labdarúgó mérkőzés várta az érdeklődőket. A gyermekek körében rendkívül népszerű volt a Brandnyúl és a TikTak zenekar koncertje is. Utóbbi együttes azért is érdekes, mert a zenekar tagjait kizárólag környékbeli tinédzserek alkotják

 - fűzte hozzá. 

"Igyekszünk minden évben bemutatni a helyi értékeket is, idén a Közösségi Házban egy csodálatos és különleges kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, Németh József citera és verkli gyűjteményének értékes darabjait láthatták."

- Azt gondolom, hogy a település civil szervezeteivel közösen, valóban egy igazán tartalmas napot sikerült összeállítanunk. Mindenki kivette a részét, volt aki a sporteseményeket szervezte, volt aki a sütés-főzésben segédkezett. Igazi és erős közösség a miénk, amiért rendkívül hálás vagyok mindenkinek - zárta a beszélgetést a polgármester. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában