Nagyköveti program

2024.06.16. 14:59

Pezsgő nagykövetté vált a győri Széchenyi István Egyetem és az Apátúr Sörháza

A pezsgőzés kultúrájának megteremtését tűzte ki célul a Kreinbacher Birtok, amely nagyköveti hálózatot épít ki prémium minőségű vendéglátóhelyek részvételével. Győrben először a Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonában lévő Apátúr Sörház nyerte el a minősítést.

Kisalföld.hu

Az Apátúr Sörház teraszán tartott rendezvényen a vendéglátóhely teljes csapata átvehette a pezsgő nagykövet program jelképét.

Fotó: Bereczki Attila

A Széchenyi István Egyetem a magas minőségű, gyakorlatorientált képzések és a kutatás-fejlesztés mellett fontosnak tartja a térség gazdasági és társadalmi életének támogatását is. Ezen célkitűzések mentén jött létre az az oktatást és régiós idegenforgalmat szolgáló egyedülálló együttműködés, amelyben az intézmény a győri Szent Mór Bencés Perjelséggel közösen sörházat és tanműhelyt hozott létre a város legszebb barokk terén, a Széchenyi-téren. Az Apátúr Sörház csaknem hároméves fennállása alatt a helyi gasztronómiai és kulturális élet meghatározó szereplőjévé vált. 

Az Apátúr Sörház teraszán tartott rendezvényen a vendéglátóhely teljes csapata átvehette a pezsgő nagykövet program jelképét.
Az Apátúr Sörház teraszán tartott rendezvényen a vendéglátóhely teljes csapata átvehette a pezsgő nagykövet program jelképét.
Fotó: Bereczki Attila

Az egyetem és a perjelség együttműködésének újabb sikerét jelenti, hogy az Apátúr Sörház győri vendéglátóhelyek közt egyedüliként elnyerte a nagyköveti minősítést. A pezsgőiről méltán híres pincészet megálmodója és tulajdonosa az a Kreinbacher József, aki az egyetem egykori hallgatójaként sokoldalú és példaértékű tevékenységének, az innovatív megoldások és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően idén januárban átvehette a Széchenyi-egyetem Év alumnija kitüntetését.

A program is az ő nevéhez köthető: az edukáció, szövetség és minőség jelszavak által fémjelzett kezdeményezés a pezsgőzés kultúrájának népszerűsítésére hivatott. A hálózatba kiválasztott vendéglátóhelyek feladata, hogy megismertessék vendégeikkel a prémium pezsgők világát és átadják a cég filozófiáját: minőség mindenek felett. A nagykövetek sorát erősíti például a budapesti Felix Kitchen&Bar, a pécsi Nana Bistro, a soproni Erhardt Étterem, a balatonfüredi Hotel Vinifera vagy épp a miskolctapolcai Avalon Ristorante.

Az elismerést ünnepélyes keretek között adták át nemrégiben. A hangulatos estére a minőségi pezsgőkínálat mellett különleges ételekkel és DJ-vel is készült a legújabb nagykövet, amely innentől a kézműves sörök mellett a prémium pezsgőfogyasztás kultúráját is népszerűsíti Győrben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában