Tárlat

2023.12.26. 08:24

Válogatás 70 év fotóiból Sopronban

Hauszner Sándor E-MAFOSZ fotóművész kiállítása nyílt meg a soproni Liszt Ferenc központban.

Kisalföld.hu

Fotó: Csigó Gergely

A kiállítást Wittmer László Efiap fotóművész nyitotta meg. A gyűjteményes kiállítás magába foglalja az alkotó kedvenc témáit, mint a makró a városképek, életképek és a természet is, amit az elmúlt több mint 70 évben fényképezett.

A városképek közt felfedezhetjük a régi Sopront olyan nézőpontokból ami a mai korban is ritkaság, fentről. A művész előszeretettel készített a város tornyaiból képeket felülnézetből sokszor építkezési állványokon felmászva védő felszerelések nélkül, de ugyanilyen lelkesedéssel készített makro képeket a legkisebb rovarokról is.

Fotó: Csigó Gergely

Hauszner Sándor 1932-ben született Győrben, diák kora érdeklődött a fényképészet iránt.1993-ban nyugdíjasként lett a Győri, majd a Soproni Fotóklub tagja. Több belföldi és külföldi fotószalonon is állították ki képeit, így elnyerte a MAFOSZ Diplomás Fotóművésze címet.

Bár képei nagy részét analóg technikával készítette, 2017-ben megismerkedett a digitális technikával is, amit azóta is előszeretettel használ. A kiállítás 2024. január 10-ig tekinthető meg az emeleti aulában - írta Csigó Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában