Rászoruló gyerekek karácsonya

2023.12.11. 18:42

41 rászoruló család 91 gyereke kapott ajándékot Sopronban

Meglepetéscsomagokkal és a Bendzsó Music vidám műsorával várta a gyermekeket és szüleiket hétfőn, a volt megyeháza dísztermében a Mikulás és a krampuszai.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

- Egyenként húszezer forint értékű utalványt, valamint hétezer forintos karácsonyi csomagot kaptak a gyerekek édességekkel és a Caola jóvoltából higiéniai termékekkel - tudtuk meg Nagyné Graf Tímeától, a szociális csoport vezetőjétől.

A megajándékozott családokat a szociális ellátórendszer nyilvántartása alapján választották ki azok közül, akik ebben az évben, valamilyen gyermekhez kapcsolódó támogatásban részesültek. A szakemberek a gyermek- és családsegítő szolgálattal is összedolgoztak, a látókörükbe került hátrányos helyzetű gyermekek szintén felkerültek a listára. 

A 41 rászoruló családot Farkas Ciprián polgármester köszöntötte, aki az apróságoknak átadta a város ajándékát.

- Immáron tizedik esztendeje követjük ezt a hagyományt, idén 91 gyermeket ajándékozunk meg karácsony közeledtével. Az advent a felnőttek számára az elcsendesülés és a felkészülés időszaka szent karácsony ünnepére, de a gyermekek esetében ezek a csodavárás napjai. Minden gyermeknek joga van mosolyogni és jól érezni magát karácsonykor. Hiszünk benne, hogy ez minden családban bekövetkezik Sopronban. A város részéről ehhez kívánunk hozzájárulni ezzel az ajándékcsomaggal - mondta a polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában