Hétköznapi csodatevők

2024.05.23. 19:34

Díjátadó 2024 - Elismerés a győri csodanőknek és lányoknak - fotók

Hétköznapi csodanőket ismertek el csütörtökön Győrben. A Zichy-palotában méltatták az idei WonderWMN és Girl jelöltjeit.

Simon Roberta

Fotó: Molcsányi Máté

Két éve a Kirschner Studios, a Győribaba Portál és a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület közös kezdeményezésében megalakult a WonderWMN Győr Díj, hogy elismerjék azoknak a nőknek a munkáját, akik a mindennapokban csendesen, elismerést nem kérve, segítik és teszik jobbá mások életét. Idén 23 hölgyet jelöltek a díjra, sőt új kategóriával a Csoda Lányokkal is bővült a verseny.

Idén harmadik alkalommal osztották ki a díjakat. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy idén minden eddiginél több jelölés érkezett, úgy is, hogy csak három év kihagyás után lehet majd újrajelölni hölgyeket. 

A jelöltek köre idén is sokszínű volt: van, aki rászorulóknak segít, más a szívét-lelkét a gyerekeknek adja, akadtak a sorban olyanok is, akik környezetünk védelmében vagy a kulturális örökségünk megóvása érdekében tesznek nap mint nap. A WonderWMN kategóriában a korábbi évekhez hasonlóan az első három helyezettet díjazták, valamint közönség- és önkormányzati kitüntetést is átadtak. A Győri Nők a Városért Alapítvány javaslatára és támogatásával idén egy új kategóriával is bővült a csodanők köre. A Wonder Girl kategóriában olyan 18 és 30 év közötti hölgyek jelöléseit várták, akik fiatal koruk ellenére már sokat tesznek környezetük, közösségük fejlődéséért. Ebben a kategóriában 8 inspiráló lányt ismerhettek meg a győriek. Első lett Bogár Lili, második helyezést ért el Tóth Fruzsina, míg a harmadik helyezésért járó díjat Borbély Aida vehette át.

A közönség szavazata alapján az idei hétköznapi csodanő Bordásné Németh Réka lett, míg az önkormányzat Kecskés-Biky Gabriella mellett tette le a voksát. Első helyezést ért el Varga Edina, második lett idén Bedőkné Fehér Tünde, a dobogó harmadik fokára pedig Horog Enikő állhatott fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában