Győri Katolikus Ifjúsági Találkozó

2023.11.12. 10:53

Kinyitották a templomajtót a fiatalok előtt Győrben - fotók

Már tizenötödik alkalommal rendezték meg a Győri Katolikus Ifjúsági Találkozót, amelynek idén szintén a győri Szent Imre Templom adott otthont. Az eseményre mintegy 150 fiatal érkezett, elsősorban Győr és környéke plébániáiról, de akadtak résztvevők Sopronból, és Mosonmagyaróvárról is.

Ollári Gergely

Az esemény reggel zenei imádsággal kezdődött a Rád Találtam Dicsőítő Csoport közreműködésével. A tanúságtétel után Sziráki Péter evangelizációs zenész tanítását hallgathatták meg a résztvevők, majd kiscsoportos beszélgetéseken vehettek részt.

– Az elhangzott tanúságtételek elsősorban a Jézushoz való elköteleződésről szóltak, és arról, hogy a felnőtté válás előtt álló fiatalok milyen utat válasszanak maguknak. Két körben műhelymunka is várta a gyermekeket, akik arany színű tablókon fejezhették ki önmagukat, és vallásos életüket. Ezeket kiállítottuk a templomban, hogy a hívek is megtekinthessék –fogalmazott lapunknak dr. Balázs Tamás atya, a Szent Imre Templom plébánosa.

Hozzátette: A gyermekek kezét nem engedjük el, minden hónapban egyszer szeretnénk összehívni őket. Ennek első állomása majd december 15-én, pénteken este fél 8-tól lesz.

A fiatalok kora délután meghallgathatták Simon Dávid atya előadását is, majd a közös műhelymunka után fórum, és énekpróba várta őket. A találkozó este ünnepi szentmisével ért véget, melyet Veres András győri megyéspüspök celebrált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában