Könyvbemutató

2023.11.05. 07:03

Az országosan ismert győri tanító bácsi tollra cserélte a fakanalat

A 7. Modern Pedagógus Konferencián bemutatták a győri tanító, Szabó Krisztián legújabb könyvét, amely a Gasztrokalandok a suliban, 118 egyszerű recept, játék, gasztropedagógia és hagyományőrzés címet viseli.

Kisalföld.hu

A szerző könyvben az olvasót elkalauzolja a gasztropedagógia világába, amely elengedhetetlen a természet szeretetére való nevelésben.

– Olyan projekteket dolgoztam ki, amely a tapasztalati úton történő tanulást helyezik előtérbe. A könyv megismertet bennünket néhány ehető virággal és vadnövénnyel, azok feldolgozásával, a folyadékbevitel izgalmas új lehetőségeivel, az egészséges nasik sokszínű világával, illetve egy-egy alapanyag változatos feldolgozási lehetőségeivel – mondja a szerző.

 

A kis helyen történő kertészkedéshez, a konyhai eszközökkel való festésre, néphagyományok felelevenítésre és a fenntartható étkezésre is számtalan gyakorlati ötletet és tippet kaphattok a könyvben.

A kötetben megtalálható komplex részletes gasztropedagógiai projektek, kreatív tevékenységötletek, receptek, mintaóra- és tevékenységvázlat valamint sablonok találhatók. A könyv, melyhez ajánlást Kövecsesné Dr. Gősi Viktória egyetemi docens írt, a Neteducatio Kft. gondozásában jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában