Játékos tanulás

2023.10.29. 15:50

Családi napot szervezett a Fertő-Hanság Nemzeti Park a sarródi majorságba - Fotók

Még az időjárás is kedvezett a Fertő-Hanság Nemzeti Park által rendezett majorsági családi napnak, amit szombaton a sarródi Lászlómajorban tartottak meg.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

Lakossági és szakmai szemléletformáló programsorozatot tartott a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság. A zárórendezvényt szombaton tartották, ahol a nemzeti park munkatársai kicsiknek és nagyoknak is hasznos ismereteket adtak a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatban és ráirányították a figyelmet a velünk és mellettünk élő állatok és növények életterének megőrzésének fontosságára is. 

A kicsik a számtalan szabadtéri játék mellett rovarhotelt és madáretetőt készíthettek, de előadásokon és színpadi műsorokon, illetve nyomozó játékon is részt vehettek. Mindezek mellett volt kézműves vásár a Fertő-Hanság Nemzeti Park védjegyes termékeivel, de a látogatók még szürkemarhából készült gulyást is kóstolhattak.

– A programsorozat zárórendezvényén olyan dolgokat mutattunk meg a gyerekeknek, amivel különböző vadon élő állatoknak tudnak segíteni. Örömünkre szolgál, hogy szép az időjárás, így sok-sok család látogatott el a Lászlómajorba, amit a nyomozó játékunkkal teljesen fel tudtak fedezni – tudtuk meg Kulcsárné Roth Matthaeától, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatójától.

A családi napon részt vett Barcza Attila országgyűlési képviselő is, aki elmondta: Sopron és térsége páratlan természetföldrajzi környezettel rendelkezik, ami önmagában kevés. - Meg is kell védeni természeti értékeinket, amit természetközeli módon be is kell mutatni. Ennek zászlóshajója a Fertő-Hanság Nemzeti Park, ahol a szakemberek egész évben folyamatosan a természet megőrzésén munkálkodnak. Fontos eleme a nemzeti park munkájának az oktatás, a képzés és a természet megismertetése, aminek kiváló példája a Majorsági családi nap - mondta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában