Egészség

2023.10.14. 12:14

A szűrés fontosságára egészségnapon hívták fel a figyelmet Mosonmagyaróváron - fotók

A prevenció, a szűrések fontosságára is felhívták a figyelmet szombaton a Moson Megyei Nők Egyesülete és a Rotary Club Szigetköz által szervezett családi egészségnapon.

Mészely Réka

A Moson Megyei Nők Egyesületének 2005 óta elsődleges célja, hogy elősegítse az egészség megőrzését és a betegség megelőzését. Az elmúlt években a Lajta-parti városban több mint hússzor szerveztek Női Szűrőnapokat és Férfi Egészségnapokat. Az egyesület másodszor hirdetett családi egészségnapot a Rotary Club Szigetközzel karöltve szombatra.

A vendégeket Szabóné Molnár Ildikó aljegyző, Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesülete elnöke és Szőcs Attila, a Rotary Club Szigetköz elnöke köszöntötte. A rendezvény védnöke, dr. Bodnár Mária belgyógyász, hematológus, klinikai onkológus főorvos asszony, a Hospice-ház alapítója rámutatott: hazánk élen jár a szív- és koszorúér- valamint a daganatos betegségek terén Európában.

– Azon dolgozunk, hogy ezen a statisztikán javítsunk. Minden betegséget komolyan kell venni. Nem könnyű dolog egy betegséggel együtt élni, ám fontos a korai felismerés – emelte ki a főorvos, megjegyezve, hogy akik eljöttek a szűrésekre, már tettek egy lépést az egészségükért.

Az egészségnapon közel 50 orvos, asszisztens és egészségügyi dolgozó segítségével több mint 20 helyszínen egészségügyi tanácsadások, szűrések várták a vendégeket. A rendezvényen a vizsgálatok és tanácsadás mellett lehetőség volt a nyugodt beszélgetésre a szakorvosokkal és asszisztensekkel, így a felmerülő kérdésekre is választ kaphattak a résztvevők.

Ratkay Katalin tájékoztatása szerint igyekeznek minél széles szélesebb skáláját felvonultatni a gyógyító szakmáknak. A tüdő-, bőrgyógyászati, gasztroenterológiai, urológiai, reumatológiai tanácsadások mellett több vizsgálatra is lehetőség nyílt. Idén újdonság volt a fizikai érterápia és a sebkezelés, és a krónikus sebek ellátásáról is lehetett tanácsokat kapni.

A vizsgálatok eredményére még visszaérünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában