30 év

2023.10.12. 12:34

A győrújbaráti örökifjak születésnapot ünnepeltek

30 éve alakult meg Győrújbaráton a nyugdíjas klub. A szerdai születésnapi ünnepségre megtelt a Timaffy László Művelődési Ház és Könyvtár nagyterme.

Barki Andrea

Az ünnepségre megtelt a győrújbaráti művelődési ház nagyterme

Fotó: Barki Andrea

Harminc évvel ezelőtt Riegler Antalné Ili néni vezetésével alakult meg Győrújbaráton a nyugdíjas klub, gyakran összejöttek, programokat szerveztek. 

– Húsz évvel ezelőtt költöztünk Győrújbarátra, csatlakoztam a klubhoz, mert hiányzott a nyüzsgés, a társaság. Először én is csak eljártam ami nagyon jó volt, mert így sok embert megismertem. Ili néni közel nyolcvan évesen szerette volna átadni a stafétabotot, felkérésére így kezdtem el szervezni a klub programjait – mesélte Bödecs Károlyné Marika, aki azóta is lankadatlan szorgalommal szervezi a klub életét. 

A klub jelenlegi vezetője, motorja Bödecs Károlyné Marika
Fotó: Barki Andrea

Ha valaki végignézi az ünnepségen bemutatott okleveleket, emléklapokat, serlegeket, láthatja, hogy rengeteg irodalmi, sport, művészeti vetélkedőn, versenyen vettek részt eredményesen. A felkészülés is jól összehozza a klub tagjait, de a kéthetente szervezett foglalkozások, a kirándulások, színházlátogatások, sportprogramok is nagy élményt jelentenek. Az örökifjak a klubon kívül is összejárnak, szerelmek is szövődtek. A covid előtt 102 fős létszámot még nem tudták megközelíteni, de lassan már nyolcvannégyen is összejönnek. 

Az ünneplőket Kóbor Attila polgármester is köszöntötte.
Fotó: Barki Andrea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában