kisalfold.hu videó

2023.09.09. 15:21

Remek a hangulat a Soproni Szüreti Napokon - képek és videó

Sopron patinás parkja, az Erzsébet-kert különleges hangulatot ad a szüreti napoknak, akár az egész napot is el lehet tölteni az árnyas fák alatt. Bőséges a programkínálat, jó a zene, kint vannak portékáikkal a kézművesek, változatosak az ételek, finomak a borok és remek az idő.

Kisalföld.hu

Az első napról a kisalfold.hu-n is beszámoltunk, aki lemaradt volna ITT>> megtalálja a pénteki hírünket.

Második napjához érkezett a Soproni Szüreti Napok rendezvénysorozata és eddig minden nagyszerűen alakult. Már a megnyitó napján is megtelt az Erzsébet-kert. Sokan voltak kíváncsiak a néptáncműsorokra, a két beharangozott zenekar, a Tárkány Művek, és a Parno Graszt koncertjére, a gasztronómiai különlegességekre, de még többen a finom soproni borokra.

Senkinek nem kellett csalódnia, mert a hangulat remek volt. Népszerű volt a látványpréselés, sokan megkóstolták a frissen csurgó édes mustot. A bornak kultusza van Sopronban, az egész város büszke a borvidékre, időtlen idők óta kultúrájának része. Molnár Ákos, a Soproni borvidék hegyközségi elnöke mindenkit arra buzdított, hogy mindhárom napon vegyenek részt a programokon. Érezzék jól magukat és ne csak szavakkal dicsérjék a borvidéket, hanem kóstolják és vásárolják is a soproni borokat.  

Programból szombaton sincs hiány, délelőtt interaktív zenés gyermekműsorokon vehettek részt a kisgyermekes családok, a délután pedig ismét színvonalas néptáncműsorral kezdődött. Ma öt órakor lép fel Oláh Ibolya, este nyolctól pedig a Budapest Bár.

A szervezők a mai napon számítanak a legtöbb látogatóra, hiszen vasárnap még ki lehet pihenni az előző este fáradalmait.

Aki ma megy ki először rendezvényre, annak érdemes tudni, hogy a szüreti napokon a bort tisztán üvegpohárba töltik a borászok, ennek ára a helyszínen 1200 forint, melyből visszaváltás esetén 800 forintot visszaadnak az üvegpohár-ponton. Fröccsöt vagy egyéb italt az Erzsébet-kertben szintén megvásárolható szalamandrapohárból lehet fogyasztani, melynek 600 forint az ára. Ezek visszaváltására a Szalamandrapontban van lehetőség, ahol 300 forintot adnak vissza a vételárából. Természetesen otthonról is vihet magával mindenki üveg- vagy repoharat.

Vasárnapi program

Vasárnap 10 órakor kezdődik a néptáncműsor. Fellépnek a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület művészeti csoportjai; a Pendelyes Táncegyüttes; az Adai Vadvirág Hagyományápoló Kör Néptánccsoportja, zenekara; a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI néptánccsoportjai, szólistái; kísér: a Fajkusz Banda. 14 órától Nope, 15-től az Ataru Taiko - ütőegyüttes, 15:30-tól a Crazy Daisy Jug Band, 17-től a Betti Mondta lesz látható és hallható. 18 órától ad koncertet Szabó Balázs Bandája, 19:30 DJ Jokó, 20:30-tól pedig a TNT lesz látható és hallható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában