Hadi ételek versenye

2023.07.06. 15:16

Pacallal törtek az élre a kapuvári Ízvadászok

Gasztroversenyen elevenítették fel a hadi ételeket Ecseren, ahol a kapuvári ÍzvadÁszok három fődíjat hoztak el. Pacal, disznó füle és farka volt a tányéron.

kisalfold.hu

A XII. Kárpát-medencei hadikonyhaszemle és főzelékfőző versenyen Ecseren remekeltek a kapuvári Íz- vadÁszok. A versenyt a Nemzetközi Rendőrszövetség, a Szabadtűzi Lovagrend és Ecser önkormányzata szervezte, ahol összesen huszonnyolc csapat mérte össze főzőtudományát. Az ÍzvadÁszok, Magyar László és Magyarné Pócza Katalin elnyerték a három fődíjat, így ők lettek a „Tóth Jutka” Vándorkupa tulajdonosai, valamint megkapták a „Hadikonyha séfje” rangos elismerést is. Emellett összesített pontszámuk alapján az első helyen végeztek, és ételeik, süteményeik és hadi ételeik is dobogós minősítést kaptak. 

Három fődíj, kupa és elismerés. „Lefőzték” az ÍzvadÁszok, Magyar László és Magyarné Pócza Katalin a mezőnyt.

Magyar László elmondta, hogy a versenyek előtt kutatják a recepteket, hogy a versenykiírásnak legmegfelelőbb ételekkel induljanak. – A hadi ételeknek óriási értéke volt a háborús vagy vészhelyzetekben. Nemcsak a katonák, hanem a hátországban élő, civil lakosság által fogyasztott ételeket sem hagyhattuk figyelmen kívül – ismertette a szakács, majd folytatta: – Az emberek kreativitása határozta meg, mit készítettek, legyen szó háziasszonyokról, akik a családnak főztek, vagy katonákról, akik a hadszíntéren tartózkodtak. Az embereknek korlátozott alapanyagaik voltak. Ekkor lett a pacalnak értéke. Tehát a versenyen mi is pacallevest készítettünk, valamint rántott disznófület és -farkat. Feleségem bortésztába töltött fahéjas szilvát sütött, friss sárgarépából lencsés főzeléket készítettünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában