kisalfold.hu videó

2023.06.21. 14:58

Tíz helyszínen ezer élménnyel várják a gyerekeket a győri Győrkőcfesztiválon - fotók, videó

Az égig szárnyal az idei Győrkőcfesztivál. Június 30. és július 2. közt ismét a gyerekek veszik birtokba a belvárost. Tíz helyszínen ezer élménnyel várják az apró népet. Minden program ingyenes, csak karszalag kell hozzá, amihez egy fotóért vagy rajzolt önarcképért cserébe juthatnak a lurkók.

Dániel Viktória

Fotó: Rákóczy Ádám

A Rába parton a vársétánynál már álmos szivárványszín hernyók süttetik magukat. Hamarosan bebábozódnak és Jövő hétvégén pillangóként kelnek majd ki, hogy szárnyaikkal árnyékot tartsanak a Tudós kikötő látogatóinak. De lesz élménykovácsolás, táncház, minicirkusz és a saját verseskönyvüket is elkészíthetik a gyerekek. Az idei Szárnyalj az égig szlogenhez igazodva pedig egy óriásmadár 12 méter repíti majd a magasba a fiatalokat.

– A Győrkőc óta tudom, hogy nincs lehetetlen – emelte ki Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínház igazgatója.

Év elején még úgy tűnt idén a gyerekeknek le kell mondaniuk a nyár egyik legjobban várt eseményéről. Szerencsére az önkormányzat, valamint a lelkes támogatók előteremtették a pénzt a győri nyár egyik ikonikus programjához, ami így a korábbi sikeres évek méltó folytatása lesz.

– Az önkormányzatnak, hatalmas köszönet, hogy előteremtette 65 millió forintot a fesztivál költségeire. Emellett külön kiemelném támogatóinkat is. A helyi cégek mindegyike, az első megkeresésre jött és segített. Volt, aki egy játékot, vagy egy koncertet más egy egész helyszínt fogadott örökbe – mondta elérzékenyülve Kocsis Rozi.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Pergel Elza alpolgármester is részt vett az esemény sajtótájékoztatóján. A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy ő is mindig azt hangsúlyozza, hogy „csináld azt, amit szeretsz és soha nem kell dolgoznod”. Úgy látja, hogy itt a Vaskakasnál mindenki szereti a hivatásár, ezt az örömöt pedig továbbadják a gyerekeknek és a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában