Szárnyaljunk az égig

2023.06.30. 10:47

Kezdődik a Győrkőcfesztivál - Minden tudnivaló egy helyen

Összegyűjtöttük a programokat, a legfontosabb információkat a közlekedéssel, belépőkkel kapcsolatban, és még a Győrkőcdalt is megmutatjuk.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Nagy Gábor

Kalandos utat járt be a 16. Győrkőcfesztivál, a péntek esti megnyitóig. Az év elején még úgy tűnt idén a gyerekeknek le kell mondaniuk a nyár egyik legjobban várt eseményéről: februárban a megugrott költségekre hivatkozva azt közölték, hogy idén nem rendezik meg a fesztivált. Három nappal később jelentette be Dézsi Csaba András polgármester, hogy mégis lesz. Az önkormányzatnak és a támogatóknak köszönhetően sikerült előteremteni 65 millió forintot a fesztivál költségeire.

Márciusban el is kezdték az önkénteseket toborozni a szervezők, majd áprilisban meghirdették, hogy egy rajz, vagy fotó lesz a belépő "ára" a 14 év alatti gyerekeknek.

Belépőt és vonatjegyet és a Győrkőckarkötő

A gyermekek, a fesztivál karkötőjével, térítésmentesen vehetik igénybe az esemény valamennyi aktivitását, amihez egy fotóért, vagy egy önarckép-rajzért cserébe juthatnak hozzá a fesztiválra érkező 0-14 éves korú fiatalok. 

A fesztivál minden programjára ingyenes belépést biztosító karszalagot a Győrkőcfesztivál ideje alatt működő információs, karszalagosztó pontokon vehetik fel. A Bécsi kapu téren működő Fesztiválközponton kívül még 2 információs, karszalagosztó hely várja szombaton és vasárnap 10 órától a fesztiválra érkezőket. 
Információs pontok: Fesztiválközpont – Bécsi kapu tér,  Széchenyi tér,  Baross Gábor utca.

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek, ha bemutatják az érvényes karszalagot.

Változik a buszok útvonala

A rendezvény változásokat hoz egyes helyi járatok közlekedésében, mivel a a Rába kettős hidat és a Zechmeister utca egy részét lezárják a fesztivál idejére. A menetrendváltozásról ITT>> tájékozódhatnak.

Győrkőcdal született

Közös éneklésre hívnak a nyitófesztiválra.

Még van idő megtanulni a megnyitóig Rab Viki dalát

Mivel a 16. Győrkőcfesztivál jelmondata a szárnyaljunk az égig, ezért a város kulcsát világító szárnyú pillangók, madarak, repülő lények hozzák a Győrkőcfesztivál megnyitójára. Az Eleven Light Dance Show csapata magasan képzett zsonglőrökből, akrobatákból és táncosokból áll, az ő segítségükkel adja át Dézsi Csaba András polgármester a győrkőcöknek a város kulcsát. 

Már délután koncertekkel lehet hangolódni az egész hetes mulatságra: 

  • 18 órától a MintaPinty zenekar Áfonyka és egyéb Varró Danis dalokkal szórakoztat,
  • 19:30 órakor kezdődik a Makám együttes Álomvigyázó koncertje
  • amit 20:30 órakor követ a kulcsátadó ceremónia.

Ezzel kezdetét veszi a két napos győrkőcmulatság.

10 helyszínen 1000 program

Helyszínek a Radó-szigeten:
(a programok a helyszín nevére kattintva olvashatók)
Babakert
Fess liget
Győrkőcfalu
Meseváros
Vers-játszó-tér
Medenceszínpad

Bécsi kapu tér
Győrköcközpont

Széchenyi tér
Hullámtér
Rába kettős híd
Szivárványhíd

Várágyúk
Tudós kikötő 
   
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában