kisalfold.hu podcast

2023.05.11. 07:01

Kézműves? Kisüzemi? Márka és termék előállítás? Beszéljünk róla!

Podcastünkben szűkebb pátriánk termelőiről beszélgetünk, akik nem csak terméket állítanak elő de hozzájárulnak a helyi identitáshoz, és erősítik a közösségeket is. Pannonhalma is egyike volt a négy állomásos országos Helyi Termék Konferenciának, melyen a szakmai kihívásokról és lehetőségekről esett szó.

Bella Violetta

Kosarunkat a szomszédságunkban is megtölthetjük, multik és láncok helyett a régiónk termelőit és élelmiszer előállítóit támogatva – mondja Erzsébet és Rita. Fotó: Rákóczy Ádám

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közös rendezvénysorozatán, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével a termékjelölés módjától az élelmiszer feldolgozásban rejlő lehetőségekig tartott a közös gondolkodás és párbeszéd, sőt a termelők gyakorlati segítése.

  • Podcastunkban Bugyenszkiné Szemerédi Erzsébet, a győrsági FinomSág Kézműves Gazdaság tulajdonosa beszélt arról, az egészségügy területéről hogyan tért át az élelmiszeriparra, és hogyan indította el a fekete berkenye feldolgozást otthon, külföldi minta alapján. A pazarlás ellen, az egészségért vágtak bele családjával a szörpkészítésbe.
  • Székely Rita a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat főtitkára pedig arról beszélt, milyen segítségre szorulnak a helyi termelők, milyen segítő kezet tud nyújtani a konferencia, milyen előnyökkel járnak a rövid ellátási láncok és miben gazdagítja a környéket a helyi termékelőállítás.
    Hallgassa meg itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában