2023.05.11. 07:01
Kézműves? Kisüzemi? Márka és termék előállítás? Beszéljünk róla!
Podcastünkben szűkebb pátriánk termelőiről beszélgetünk, akik nem csak terméket állítanak elő de hozzájárulnak a helyi identitáshoz, és erősítik a közösségeket is. Pannonhalma is egyike volt a négy állomásos országos Helyi Termék Konferenciának, melyen a szakmai kihívásokról és lehetőségekről esett szó.
Kosarunkat a szomszédságunkban is megtölthetjük, multik és láncok helyett a régiónk termelőit és élelmiszer előállítóit támogatva – mondja Erzsébet és Rita. Fotó: Rákóczy Ádám
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közös rendezvénysorozatán, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével a termékjelölés módjától az élelmiszer feldolgozásban rejlő lehetőségekig tartott a közös gondolkodás és párbeszéd, sőt a termelők gyakorlati segítése.
- Podcastunkban Bugyenszkiné Szemerédi Erzsébet, a győrsági FinomSág Kézműves Gazdaság tulajdonosa beszélt arról, az egészségügy területéről hogyan tért át az élelmiszeriparra, és hogyan indította el a fekete berkenye feldolgozást otthon, külföldi minta alapján. A pazarlás ellen, az egészségért vágtak bele családjával a szörpkészítésbe.
- Székely Rita a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat főtitkára pedig arról beszélt, milyen segítségre szorulnak a helyi termelők, milyen segítő kezet tud nyújtani a konferencia, milyen előnyökkel járnak a rövid ellátási láncok és miben gazdagítja a környéket a helyi termékelőállítás.
Hallgassa meg itt!
kisalfold.hu podcast
- A foci EB meccseivel is várják a látogatókat Győrben, a Radó szigeten
- Törpök szülei tanulnak Szépalmán - Dr Niederland Tamás vezető főorvossal beszélgettünk
- A győri a belvárosról Marsovszky Adriennel beszélgettünk
- Női foci: cél a 2027-es Európa bajnokság - Rácz Zsófiával beszélgettünk
- Kutyarajongóknak - A Team Agility Kupa Győrzámolyon