kisalfold.hu podcast

2023.05.25. 07:01

Családnap Győrszentivánon: jegyesfelkészítés, krízisben lévők kísérése, idősgondozás - Szalai Zsolt diakónussal beszélgettünk

Családnapra készül a Pannonhalmi Területi Főapátság szombaton a Molnár Vid Művelődési Központban Győrszentivánon. Ennek apropóján podcastünkban Szalai Zsolt diakónus beszélt a családpasztorációról: azokról a fontos és gazdag találkozásokról, melyek átszövik a hétköznapokat.

Bella Violetta

Szalai Zsolt diakónus - Fotó: Csapó Balázs

Jegyesfelkészítés, krízisben lévők kísérése, idősgondozás: csak néhány azok közül a területek közül, melyeken a családpasztoráció szeretne segíteni a plébánia közösségeknek és családoknak. Ugyanakkor találkozási felületeket is készít, ahol a megélhetik a közösséget a családok egymással.

Nem csak templomok papok egyházi emberek alkotják az egyházat, hanem olyan élő családok, akik kifordítják a világot a sarkából. De fontos társakra találni az úton, nem mondhatunk le újabb és újabb közösségeket szólítsunk meg

– mondja a diakónus.

A szombati eseményen olyan előadók várják az érdeklődőket, mint Uzsalyné Pécsi Rita, vagy Dr. Pongrácz Attila és felesége, akik a 21. század kihívásai között élt evangéliumi életről tartanak előadást. Nem csak a plébániai közösségeket, de minden érdeklődőt szeretettel várnak az alkalmon. 

Hallgassa meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában