Nagyböjti

2023.04.01. 18:22

Nagyböjti zarándoklat Mosonmagyaróvárról Máriakálnokra - fotók, videó

A magyaróvári plébániatemplomban gyülekezetek azok a zarándokok, akik szombaton Halászin keresztül Máriakálnokig gyalogoltak.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Mosonmagyaróvári és környékbeli települések mellett Sopronból is érkeztek vendégek április 1-én, Virágvasárnap előtti szombaton a nagyböjti zarándoklatra, melyen Mosonmagyaróvárról indulva Halászi érintésével érkeztek Máriakálnokra. 

A zarándokokat Bodó Zoltán, a Magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd templom plébánosa köszöntötte, mesélt a templom történetéről, majd zarándok áldással útra bocsájtotta a keresztaljat. Innen a Magyar utcán keresztül a Hansági Múzeumba látogattak. A Zarándokhagyományok Moson vármegyében című kiállítást Martinschich Balázs, a tárlat kurátora és a zarándoklat szervezője mutatta be.

Fotók

A program keretében útba ejtették Halásziban a Szent Márton templomot, majd hálaadó szentmise várta a vendégeket Máriakálnokon a Sarlós Boldogasszony-kápolnában, a szentmisét Pál László lajtaszentgyörgyi plébános és püspöki vikárius mutatta be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában