Nagy utat tett meg

2023.03.13. 14:00

6 hét után hazajutott a Sopronból elkóborolt Moyra

Brennbergbányán sikerült befogni sértetlenül és jól tápláltan.

Papp Fanni

Hat hete szökött el Moyra. Fotó: Nektek Ugatunk egyesület

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület civilekkel karöltve nagy erőkkel keresi a mentett 1,5 év körüli fekete szukát. Moyrát eltünése után hat héttel megtaláltak.

A mentett kutya még január végén szökött meg egy sétáltatás során. Az egyesület számtalan kísérletet tett a befogására, azonban azok sikertelennek bizonyultak. Végül egy kész csapat állt össze, hogy megtalálják Moyrát, amit csapdával, drónnal, vadkamerával és szórólapozással is kerestek. Volt szervezett keresés is, ahol előre megbeszélt útvonalak megjelölésével lefedtek minden opcionális helyszínt. Az egyesület két hét sikertelen próbálkozás után gondolta úgy, végleg elveszett a kutya, de nem adták fel a reményt. Mindent megmozgattak, de csak teltek a hetek nyom nélkul. Végül a napokban megcsörrent a telefon, és szombat este sikerült csapda és vadkamera segítségével befogni Brennbergbányán Moyrát. Az eb sértetlenül, karcolás nélkül és jól tápláltan hazatért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában