Akcióban az állatvédők

2023.01.31. 14:56

Elkóborolt kutyus Sopronban - Keresik a szökött Moyrát

Nagy erőkkel keresik a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület által mentett, de örökbe fogadott 1,5 év körüli fekete, csipes szukát, Moyrát.

kisalfold.hu

Szombaton szökött el Moyra. Fotó: Nektek Ugatunk egyesület

Frissítés (02.02.): Nyoma veszett a múlt szombaton elszökött Moyrának. A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesülethez hétfő óta nem érkezett be információ az ebről, de mindent megtesznek, hogy megtalálják. Így az állatvédő egyesület nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik hasznos információval tudnak szolgálni.

 

– A kutya szombaton 19 óra körül futott el Sopronban a Bánfalvi útról. Nem sokkal később sokkos állapotban látták a Brennbergi úton, ahonnan a Doborjáni-iskolánál befutott az erdőbe. Az elszökése másnapján Görbehalmon Brennbergbánya irányában látták a kék kabátjában. Percekkel később kiértünk hozzá, akkor a Fehér úti tó kereszteződésénél állt a járdán, már kabát nélkül. Ahogy hozzászóltunk, elkezdett menekülni, Görbehalom és Brennberg között félúton felment az erdőbe. Azóta nem találjuk – számolt be az egyesület.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy Moyra félős kutya, és még jobban megijed attól, ha üldözik, kergetik, illetve hátulról senki ne közelítse meg!

Az állat befogásának érdekében a Dr. Fehér Dániel-forrásnál hagytak szagmintát, abban a reményben, hogy visszamegy és behúzódik oda. A lakosságot arra kérik az állatvédők, hogy ne nyúljanak hozzá. Aki információval rendelkezik az elszökött ebről, azt a 06-30/3658-120-as telefonszámon jelezheti.

Szombaton szökött el Moyra. Fotó: Nektek Ugatunk egyesület

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában