Könyvtár a gyerekekkel

2023.01.26. 21:11

Olvasásra buzdítanak Bősárkányban

Olvasásra hív a bősárkányi könyvtár. Németh Fáni vezető örömmel újságolta, hogy az elmúlt években megduplázódott a beiratkozóik száma, köztük sokan gyerekek.

kisalfold.hu

Forrás: Nagyközségi Könyvtár Bősárkány Facebook oldala

– A lurkóknak elsősorban élmény kell, jöjjenek el, érezzék jól magukat, játsszanak, és előbb-utóbb úgyis levesznek egy-egy könyvet a polcról, később pedig újra és újra visszatérnek – mondta Németh Fáni, aki a könyves kihívásukra is kitért. 

– Tavaly januárban kezdtük a 12 hónap, 12 könyv kihívást, felnőtt- és gyermekkategóriában. Minden hónapban van egy tematika, az alapján kell választani olvasnivalót, ilyen például, hogy egyszavas legyen a cím. Ha elolvasták, pecsétet kapnak a gyűjtőfüzetbe, és aki a 12 hónapot teljesítette, ajándékutalványt, oklevelet, könyvjelzőt kapott. 

A kihívást idén is elindítottuk, még van pár nap a januárból, most a feltétel, hogy könyvtári könyv legyen az első olvasmány. Az előző játékról jók voltak a visszajelzések, volt, aki kilépett a komfortzónájából, megkedvelt más műfajt, a megszokottól eltérő köteteket is elolvasott – részletezte a könyvtárvezető. Kiemelte, hogy a korábban megkötött szerződéseknek hála a gáz ára esetükben csak minimálisan emelkedett, így nyitva maradt a kultúrház és a könyvtár, utóbbinál szeretnék a nyitvatartási időt visszaállítani heti három alkalomra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában