Hétperces benyomás

2023.01.23. 14:00

Ismerjék meg a győri házaspárt, akik a Tindernek köszönhetően kötötték össze életüket

A koronavírus-járvány óta folyamatosan emelkedik, de minden januárban megugrik a társkeresők száma. Győr és környéke pedig országosan is a magasabb forgalmú régiók közé tartozik.

Bella Violetta

Ági és Balázs ma már házasok, két gyermek szülei, de ha az applikáció nem jelez, talán egész máshogy alakult volna a sorsuk. Fotó: Rákóczy Ádám

A Randivonal.hu tapasztalatai szerint a többi hónaphoz képest harminc százalékkal emelkedik a regisztráció, aktívabbak a felhasználók, napi átlag 30 ezer levelet is küldenek egymásnak az oldalon. 

Mivel egyre több csalóról hallani, érdemes megbízhatóbb formáit keresni az ismerkedésnek. Ugyanakkor a legváratlanabb helyről is ránk köszönhet a szerelem. Csáfordy Ágnes és Zboray Balázs épp azon az applikáción találtak egymásra, amelyre a legtöbben csak kalandkeresőként tekintenek. 

– Ismertük egymást korábban, mert Balázs volt a konzulensem, de akkor mindketten kapcsolatban voltunk. Két évre rá a Tinder hozott össze, amikor észrevettük egymást: „Hát te mit keresel itt?” 

Balázs korábban több helyen próbált szerencsét, unta az ismétlődő kérdéseket, és úgy vette észre, az algoritmus nem jól párosította másokkal. Persze ma már házasként két gyermekkel nem bánja, hogy így alakult. Három másik Tinder-esküvőn is jártak azóta a baráti körben, így nem egyedi eset az övék. 

Csáfordy Ágnes és Zboray Balázs a Tinderen találtak egymásra. Fotó: Rákóczy Ádám

Fiatal férfi idősebb hölgyet keres 

Érsek Árpád, a győri Cronos Társkereső tulajdonosa és üzemeltetője is megerősíti: sokan hívják őket az év elején, mert elegük lett az egyedüllétből. Árpád és felesége a klasszikus társkeresésre és a személyes kontaktus varázsára esküszik. 

– A legtöbb ügyfelünk megbízható, személyre szabott szolgáltatást keres, személyesen jön el, hogy lássuk, valóban az, akinek mondja magát. 

Épp ezért a Cronos felületein kis gyémánt ikon jelzi azt, ha a felhasználó jól leinformált, megbízható profil. – A legtöbben a 30–60 közöttiek vannak, de van huszonkét és nyolcvanöt éves ügyfelünk is, ő egy hét alatt talált is társat. 

Új irányvonalként látja kirajzolódni, hogy a fiatal férfiak idősebb hölgyek felé is nyitnak. – Egyik mamahotelből a másikba, a tíz-tizenöt évvel idősebb hölgyeket keresik, mert azok már megállapodtak, törődőbbek. 

Képpel, röviden mutatkozzunk be 

Győr-Moson-Sopronban több mint tizennyolcezer ügyfelük van, akiket igyekeznek tanáccsal is ellátni a profilalakításban, ismerkedésben. – Ha valaki 15 évvel ezelőtti fotóval van a rendszerben, akkor az élő találkozáskor mindenképp csalódást fog okozni. Valós idejű, bizalomgerjesztő fotó kell. A bemutatkozásban nem érdemes hazudni, és ahelyett, hogy mit mondana magáról, azt szoktam tanácsolni, azt írja le, mások mit szoktak mondani róla. Nem szabad litániát írni. 

Bár a keresgélést tudják segíteni, az ügyfél választásába nem szólhatnak bele, pedig sok év alatt láttak már egy-két hibát. – Vigyázni kell, hogy aki szóban megbízható és korrekt embert keres, a kalandvágy ne térítse el egy kókler felé, és aki egyszer megégette magát egy nárcisztikus vagy veszélyes alakkal, ne fusson bele többedszer! 

Hétperces benyomás 

Iván Noémi válása után keresett társat. Barátnője szólt neki, hogy Tata környékén működik randiest, és kalandvágyból elmentek. Akkor határozta el, hogy ezt a szervezést szeretné Győrbe is elhozni, teret adni a találkozásoknak. Tavaly áprilisban szervezte az első győri 7 perc randit, és azóta körülbelül havonta egy-egy újabb társaságnak csenget és méri az időt, hogy minél többen megtalálhassák egymást – elsősorban a negyven fölöttiek. 

– Megismerni egymást nem elég hét perc, de egy első benyomásra, hogy akarok-e tovább ismerkedni, arra elég. A Facebookon hirdetjük két korosztályban a randiesteket, és az Astro teaházban tartjuk 10–10 fővel. Aki először jön, nagyon izgul, de hamar rájön, hogy mindenki ugyanazért jött, és feloldódik. Sokszor az online keresésben kiégett emberek találnak hozzánk. Aki személyesen eljön, az valóban komolyan gondolkodik: itt van íze a találkozásnak, érezzük, van-e vibrálás, nemcsak kapcsolatok, barátságok is születnek. 

Az énkép döntő 

A 7 perc randira érkezők csak egymás keresztnevét ismerik. Azonban ha két ember kölcsönösen szimpatikusnak jelölte egymást, akkor megkapják egymás telefonszámát. 

– Csengettyűszóval kezdenek beszélgetni és csengettyűvel jelzem a végét, jellemzően meglepődnek, milyen hamar elrohan a hét perc. Bő egy, másfél óra, mire mindenkivel beszélgettek. Noémi arra szokta biztatni a résztvevőket, hogy a klasszikus modell szerint a férfiak hívják a hölgyeket. Csapdának azt látja, ha valaki nem reális énképpel érkezik, és sokkal vonzóbb vagy épp kevésbé vonzó partnert jelöl meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában