Hétvégi program

2022.10.07. 12:09

Gombaismereti túrát tartanak a Soproni Parkerdőben

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. gombaismereti túrát szervez október 8-án, szombaton 8.30 órától a Soproni Parkerdőben.

kisalfold.hu

Az utóbbi idők csapadékos időjárásának köszönhetően többfajta gomba is felbukkant. Fotó: MW-archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. fenntartásában működő Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban törekszenek arra, hogy változatos programokat szervezzenek az itt élő, vagy a térségbe látogató családok számára. Szinte minden hétvégén az időszakhoz megfelelő programokkal várják a vendégeket az Erdő Házában.

A természetjárás vagy célzott gyűjtés alkalmával sokan látogatják a soproni erdőket. A szeptemberi bőséges csapadék és a kora őszi időben kellemesen felmelegedő nappalok elősegítik az erdei gombák megjelenését, növekedését. A gombaszedés sikere pedig több tényezőn múlik, de a legfontosabb a gombák pontos ismerete: rendkívül fontos, hogy csak olyan termést szedjenek le, amelyről biztosan tudják, hogy ehető! A gombák világa az ehető termőtestek mellett számtalan érdekességet rejt még, amelyeknek megismerését az Erdő Háza kollégáinak szaktudása segíti a gombaismereti túrán.

A szombati program gombakereséssel kezdődik a Muck környéki erdőben, majd előadás lesz és a begyűjtött gombák azonosítása.

Az utóbbi idők csapadékos időjárásának köszönhetően többfajta gomba is felbukkant. Fotó: MW-archívum
Fotós: Hüvösi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában