Programajánló

2022.08.01. 16:13

Világzenei fesztivál a Bakonyalján - Kedden startol a HUG magyar handpan találkozó Pápateszéren - videó, fotók

A HUG magyar handpan és világzenei találkozót a MAG Instruments (az első magyar handpan készítő műhely) által életre hívott lelkes szervező csapat rendezi meg immár negyedik alkalommal.

kisalfold.hu

Az egyik főszervező, Szombathelyi Patrik és fia, Betlen is féllép a pápateszéri HUG fesztiválon. Fotók: Huszár Gábor

  • A handpan egy ufo formájú, acéllemezből készült ütős, meditatív hangszer.
  • A hangszerkészítő és zenész csapat a találkozót már másodszor Pápateszéren szervezi meg, amely a Bakony lábánál, fenyvesek és tölgy erdők mentén, nemritkán őz- és szarvascsorda csapások által körülvéve helyezkedik el Győrtől 50 percre délre, Budapesttől kevesebb, mint két órára.

Grammy-díjra jelölt művész is érkezik

A szervező csapat a hazai és a külföldi handpan és világzene előadóit varázsolja a két szabadtéri a  Tűz ill. a Víz színpadára,  A  finom handpan muzsikákon kívűl lesznek drum & bass, reggae és a transz  zenei fellépők is.

Néhány izgalmas előadót kiemelve, itt lesz: az állandóan utazó és előadásokat tartó Daniel Waples;  a Kingston City-ben született reggae/soul énekes és dalszerző,  Micah Shemaiah;  a magyar ska- és reggae banda, a PASO; a   latin-amerikai cumbia bulibanda, a Los Orangutanes; a szibériai származású, Berlinben élő multi-instrumentális zeneszerző Nadishana; az ütőhangszeres, zeneszerző, handpan tanár és Grammy-díjra jelölt művész, Alexandre Lora; és a psy-tribal zenét játszó duó, az Earth Jam.

 “Egy család!”

A handpan fesztivál különlegessége, hogy  mint minden évben, idén is lesz handpan sorsolás a HUG bérletet vásárlók közt. A főnyeremény egy MAG Instruments handpan, a hangszer szerelmesi pontosan tudják ennek mekkora szellemi és pénzbeli értéke is van.

Idei mottójuk - “Egy család!” - jegyében a szervezők szándéka, hogy minden egyes fesztiválozó egy családként, egy közös egység részeként élje meg a fesztivált. Cél, hogy ezt átérezve mindenki szabadon tudja átadni magát a handpan zene teremtette éteri vibe-nak és annak közösségteremtő dallamainak.

Ökológiai megoldások

A HUG találkozó csodás együttlét, melynek fő célja – ahogy a betűszavakból alkotott név is sugallja – egy nagy ölelés, egy nagy körbe fonódás a handpan hangszer szerelmeseivel, a természettel és önmagunkkal.  Az életmód tábor jegyében lesz például chi kung, hangutazás és sokféle joga ill. meditáció. 2022-ben új téma az AI, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudományos előadások. A workshopok a handpan és a djembe hangszerek köré csoportosulnak.

A pápateszéri életmód táborban a szervezők számára fontos érték, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökológiai megoldásokat a helyszínek és a közösségi terek kialakításánál. A rendezvény szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét, evőeszközt és lebomló szappant magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszer használatos csomagolt dolgokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában