Kisautók

2022.07.09. 18:43

Mini Morris-tulajdonosok találkoztak Mosonmagyaróváron - videó, fotók

A Mini Morris-tulajdonosok márkaklubja hétvégén rendezte nyári találkozóját.

kisalfold.hu

Utánajártunk, mi a rejlik a „Mini életérzés” mögött, a hétvégén volt ugyanis a Mini Club Hungary szokásos éves nagytalálkozója, ezúttal Lipóton.

A főszervezőt, Linczmayer Balázst hallgatva bennünket is magával sodort kicsit ez a bizonyos életérzés, nem beszélve azoknak a jellegzetes négykerekűek látványáról, amelyek felvonultak szombaton Mosonmagyaróvár utcáin. A Nemzetközi Mini Hétvége már igencsak nagy múltra tekint vissza, 1996 óta rendezik meg - Minden évben, és mindig július második hétvégéjén – emelte ki Linczmayer Balázs.

A résztvevők szállása idén a Lipóti Fürdő és Campingben volt. Ahogy a dátum, úgy a tematika is adott. Szerdán van az érkezés, csütörtökön az autós kirándulás. Ezúttal a bősi erőműhöz látogattak el. A következő megálló Balázs vállalkozása volt, szakmai kirándulást tettek a Linczy Mini Garage műhelyben a restaurálással foglalkozó főszervezőnél. A péntek autómentes nap, ilyenkor buszos kirándulást szerveznek, Juhos Sándornál tettek a modern technológiai világába kalandozást.

- A szombat a fő nap, ilyenkor van az úgynevezett rallye, tájékozódási és ügyességi verseny. A Kresz szabályait betartva, a környéket felfedező túra, amihez az itinert a rajtkapuban kapják meg az indulók. Az egyes kijelölt helyeken feladatokat kell megoldaniuk, amelyekért pont jár, a legtöbbet gyűjtő nyeri a versenyt. Ennek a befutója Mosonmagyaróváron volt, ahol a Magyar utcában teljes létszámban megtekinthetőek voltak az autók – mondta Balázs.

A nemzetközi találkozóra egyébként Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából és Németországból is érkeztek, a látogatás egymás nagyrendezvényein kölcsönös. A kempingben száznyolcvan „Mini fan” szállt meg, és mintegy 80 autócsodát vonultattak fel. -A márkaklub által felölelt autók a klasszikus típusok, azok, amelyeket 1959-2000-ig gyártottak, olyanok, mint amit Mr. Bean is használt. A legidősebb egy 1966-os Austin Mini Countryman volt. A Mini Club Hungarynak egyébként száz körüli tagja van – osztotta meg az adatot a főszervező, akinek a birtokában van egy 1970-es, és egy 1991-es évjáratú.

Balázsnak a Kisalföldnek azt is elárulta, miért is olyan jó ez a típus: -Azon kívül, hogy aranyos, kicsi, ikonikus, pozitív érzelmet vált ki a szemlélőből. Az emberek úgy örülnek neki, hogy közben nem irigyek rá. Más autóhoz nem hasonlító, direkt vezetési élményt ad. Mindezek összessége miatt sokakat rabul ejt a Mini szeretet.

Előzmény-  A rendezvény az elmúlt 27 évben több városban megfordult, idén a Szigetközbe látogatott. A hétvége látványos programja volt a Magyar utcai verseny szombat délután egy órától este hatig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában