Ingatlan a Felsőlővérekben

2022.04.02. 16:31

Egyenesági leszármazottól eladó a soproni Schwartz-villa - lessen be az épületbe, amelyet hatalmas cserépkályha fűt! - fotók

Csodás, alpesi stílusban épült kincs érhető el a megyei ingatlanpiacon. Az ár 249 millió forint, de hát az épület mellett annak patinás múltját is meg kell fizetni!

kisalfold.hu

“Felsőlővérekben faverandás villa eladó. 1905-ben, a jelenlegi tulajdonosok dédapja, dr. Schwarz Antal építtette a villát (115 éve van részben vagy egészben a tulajdonukban) jellegzetes, 19. századi alpesi stílusban alakították ki.

 

A Bécs környéki (Bécsi erdő), nyaralóként funkcionáló villák mintájára a régi soproni polgári Schwartz-család több mint 40 évig üdülőként használta, az akkor még szabadon álló épület a felsőlővéri erdő szélén állt. A második világháború után államosították, a verandákat beüvegezték.

 

 

 

A házat négy lakásra osztották, az eredeti tulajdonosoknak úgy kellett egy részét visszavásárolniuk. A fedélszéket (a tetőszerkezetet) 2019-ben eredeti formájában újították fel, jelenleg is négy lakás van az épületben. A tulajdonosok bíznak benne, hogy olyan új gazdája lesz az épületnek, aki tudja értékelni az épületet és képes visszaállítani az eredeti fényét. [...]”

 

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában