Tabuk nélkül

2021.12.03. 08:00

Pár/beszéd a prosztatarákról – Filmvetítés és szűrés Csornán

A Lottóötös – Pár/beszéd a prosztatarákról című filmet december 3-án, délután három órától vetítik a csornai Városi Művelődési Központban.

kisalfold.hu

Gecsei Ádám alkotása egy prosztatarákból gyógyult férfi történetén keresztül hívja fel a figyelmet a betegségre, a szűrés fontosságára.

A filmből is kiderül, hogy évente 4500 prosztatarákos esetet diagnosztizálnak Magyarországon és 1500-an bele is halnak a betegségbe. Az időben elvégzett szűréssel ezek jó része megelőzhető lenne. Erről szól a film, ami kendőzetlenül és tabuk nélkül kezeli a témát.

A film nyitómondata is ilyen: „Minden férfi prosztatarákos lesz!” . Csakhogy egyáltalán nem mindegy, hogy mikor derül ez ki.

A férfiak többsége fél a „betapintásos” vizsgálattól, ezért ódzkodik azon részt venni. Manapság azonban már léteznek más, hatékony szűrési módok is. A csornai vetítésen ilyen lehetőséget adnak a szervezők és az alkotók. A bemutatón ingyenes PSA- és emlőrák-tumormarkerszűrésre is lehetőség lesz, regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet.

A rendezvényt a helyi önkormányzat támogatja, fővédnöke Major András alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában